Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sen 5'inci Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Yapılan kurula, Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Genel Başkan Yardımcıları Cihad Koray, Mehmet Ali Ulusoy, Muhittin Topal ve Genel Başkan adayları katıldı.

Gerçekleşen kurulda tek aday olarak Tamer Üsçetin gösterildi. Mevcut Başkan Kemal Ürgen, görevini Tamer Üsçetin'e bıraktı. Kurulda konuşma yapan Üsçetin, ' Beni buraya layık görüp bir şeyleri temsil etmek için buraya destekleriyle çıkaran tüm üyelerimize teşekkür ediyorum ve onların güvenine layık olmaya çalışacağımı belirtiyorum' dedi.

Üsçetin, isminin anlamını babasına sorduğunda babasının ' Bu vatan kimin' şiirini kastederek Tamer ismini koyduğunu söyleyerek şiirin ilk dörtlüğünde yer alan 'İleri atılıp sellercesine, göğsünden vurulup Tam er'cesine, bir gül bahçesine girercesine, şu kara toprağa girenlerindir' sözlerine değindi.

Üsçetin, ' Ben bu sendikada Tamer'cesine bu zamana kadar durdum. Yanımdaki arkadaşlarımda tam bir er ve nefer olduklarını, benimle birlikte göreve hazır olduklarını, bilmenizi ister. Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim