Bir oteldeki sempozyuma, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, 2013 TDKB Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ETO Başkanı Metin Güler, UKİD Başkanı Musa Serdar Çelebi, Türkiye ve Macaristanlı akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Tatçı, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Levent Bayraktar, Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Semih Ceyhan ile Macaristan'dan akademisyen ve araştırmacılar, Dr. Baranyi Tibor İmre, Dr. Horvarth Robert, Dr. Hegedüs Ramon ve Kiss Zsuzsanna, büyük Türk düşünürü Yunus Emre'nin insanlığa vermek istediği mesajları anlattı.

Yunus Emre'nin geleneklerine bağlı gelenekçi bir sevgi insanı olduğunu anlatan konuşmacılar, bugünkü hayatta Yunus Emre sevgisinin çok uzaklara kadar ulaştığını belirttiler.

Sempozyumun sonunda duygularını dile getiren Vali Tuna, Macaristanlı konuşmacıların kendini çok etkilediğini, Yunus Emre'nin tüm dünyaya verdiği mesajları konuşmacıların kendilerine çok iyi aktardığını belirtti.

Editör: TE Bilisim