Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Şair-yazar Ahmet Telli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç düzenlenen Dil Bayramı ile ilgili şunları söyledi: 'Dil konusunda Eskişehir'de ilk defa bu kadar ciddi bir toplantı yapılıyor. Tepebaşı Belediyesi'nin böyle bir projeyi hayata geçirdiği için de çok mutluyum. Dil derneği ortaklığında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun desteğiyle ve Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim ve Kültür Platformu'nun katkılarıyla böyle bir güzellik ortaya çıktı.' Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Dil insanları birleştiren bir çimentodur. Atatürk dil çalışmalarında önemli çalışmalar yapmış, Türk Dil Kurumu'nu kurmuştur. Düşünün öyle bir lider ki toplumunun her yönüyle uğraşıyor. Dünya da kaç lider vardır ki ülkesinin diliyle uğraşsın, aynı zamanda da çağdaş yolda ilerlemesine hayret etsin. Günümüz teknolojisi o hale geldi ki adeta Türkçe adeta kuşdiline dönüyor. Yabancı dillerin istilası altında. Bu da bir emperyalizmdir' şeklinde konuştu.

84. Dil Bayramı etkinliğinin sonunda Ataç'a, Büyükşerşen'e, Şair Ahmet Telli'ye ve Levent Üzümcü adına hazırlanan çiçekler ve plaketler takdim edildi. Gecenin sonunda ise Metin Uca, 'Dilini eşek arısı soksun' adlı gösterisiyle Türkçenin kullanımındaki hataları esprili bir şekilde anlattı. HM

Editör: TE Bilisim