Irak'ın Telafer şehrinden gelen Türkmenler ve Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Özbek Türklerinin yaşadığı Kunduz şehrinden gelen ve Eskişehir'de sayıları bin 500 aileye ulaşan Türk muhacirlerden Latince okuma yazma ve Türkiye Türkçesi bilmeyenler için düzenlenen kurslar başlatıldı. Kursların başlangıç törenine, Vali Yardımcısı Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan olmak üzere ilin ileri gelenleri katıldı.
SİZİN DE VATANINIZ
Vali Yardımcısı Erdinç Yılmaz, 'Böyle bir kurs büyük bir ihtiyaç idi; bunu düşündükleri ve başlattıkları için Türk Ocağımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum sizler de bunun kıymetini anlar bu kurslardan gerektiği gibi istifade edersiniz. Devletimiz bütün imkanlarıyla sizlerle beraber olmak için, sizlerin dertlerine çözüm bulmak için ellerinden geleni yapıyor. Burası sizlerin de vatanı ama biz sizlerin esas itibariyle vatandaşı olduğunuz devletlerin sınırları dahilinde huzur içerisinde yaşamanızı arzu ederiz' diye konuştu.
BAĞRIMIZA BASARIZ
İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, 'Sizler burada Türklüğünüzü yaşatmaya devam ettiniz, bizlerin oralardaki emanetlerisiniz. Sizlerin tırnağına diken batsa biz sinemizde hissederiz. Burası sizin de vatanınız, elimizdeki bütün imkanları sizler için kullanmaya hazırız. Sizleri bağrımıza basıyoruz' dedi. Ocak Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, 'Kardeşlerimizin bizim kullandığımı alfabeyi ve Türkiye Türkçesini yeteri kadar bilmemeleri büyük sıkıntı doğuruyordu' ifadelerini kullandı.
3 SINIF AÇILDI
Açılışın ardından 3 ayrı sınıfta 'Temel Düzey Okuma Yazma Kursu' katılımcılar ve öğretmenler tarafından başlatıldı. Huzur Mahallesi, Mehmet Ali Yasin İlkokulunda 3 sınıfta 75 kursiyerin katılımıyla başlayan kurslara diğer topluluklardan gelen muhacirlerinde katılımıyla önümüzdeki hafta 3 merkezin daha ilave olacağı bildirildi. İHA
Editör: TE Bilisim