Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, konfederasyonun, 171 dernek ve 9 federasyonu bünyesinde barındıran ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu ifade etti.

BALKAN TÜRKLERİNİN TÜRKİYE'DEN TALEPLERİ VAR

Hacıoğlu, Balkan Türklerinin ciddi sorunları bulunduğunu ve Türkiye'den talepleri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: 'Balkanlarda yaşayan Türk kardeşlerimizin ciddi manada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin desteğine ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti, Türklerin yaşadığı, hayvancılık yaptığı bölgelerden, onların hayvanlarını alıp ithal ederse işte asıl bu şekilde destek vermiş olur. Balkan Türkleri hiçbir zaman hazır bir şey beklemez. Balkan Türklerine ekonomik anlamda pozitif ayrım yapılmasını istiyoruz. Türkiye'nin, Balkanlarda Türklerin ürettiği ürünleri ithal etmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, belli bir ölçüde et ve canlı hayvan ithal ediyor. Bunu yaparken hassas davranıp Türk bölgesinden, Türk üreticisinden alsın istiyoruz.'(AA)

'Olumlu Düşüncenin Gücü' konferansına yoğun ilgi

Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 'Olumlu Düşüncenin Gücü' konulu konferans büyük ilgi gördü.

Eskişehir Aktiffelsefe gönüllü eğitmenlerinden Gülcan Gelerli tarafından verilen konferansta, temel olarak psikoloji, imajinasyon ve düşünce formları üzerinde duruldu. Gelerli, günlük hayattan örnekler sunarak, olumlu düşünce konusundaki engeller ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

Gelerli, kişinin kendini tanımasında, dikkatini geliştirmesi, hayal gücünü kontrol altına alması ve felsefe çalışmasının önemli olduğunu söyledi. Gelerli, olumsuz fikirlerden korunmak için temiz bir ruha sahip olmanın önemini vurgulayarak, bunu geliştirmek için felsefe çalışmanın yararlı olacağını belirtti.(HM)

Editör: TE Bilisim