Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Uluönder Seçim İletişim Merkezi açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve çok sayıda partili katıldı.
TEPEBAŞI KASABAYDI
Soğuğa rağmen alanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Soğuk iklimin insanı dik olur, başı eğilmez, korkmaz, üşümez, inandığının peşinden ayrılmaz. Tepebaşı'nda 20 yıldır bunları yaptık arkadaşlar. Demin burada bakarken şu caddeye, bu cadde ile Doktorlar arasında günde bir kişi geçmezdi. Küçük bir kasabaydı Tepebaşı. Değil market, bakkal yoktu. Ama sizlerin desteğinizle bugünlere geldik. Önümüzdeki dönemlerde de daha iyi noktalara geleceğiz. Eskişehir her şeyi hak ediyor. Sizler olmasaydınız, bugün biz burada olmazdık. Bu konudaki direncimiz, dayanmamız her şeyimiz devam edecek. Önümüzdeki beş yılda daha önemli şeyler olacak' diye konuştu.
BAYRAM OLACAK
TÜSİAD'ın araştırmalarından bahseden Ataç, 'TÜSİAD çok önemli araştırmaların açıklamalarını yaptı. En önemlisi tarımda bu hale nasıl gelindi onları ifade ettiler. Yerel kalkınmadan bahsettiler. Eskişehir'de yaptığımız yıllarca buydu. Yerelde güçlü olmazsan hiçbir yerde güçlü olmazsınız. Bugün belediyeye yüz kişi geliyorsa 90'ı iş için geliyor. Yazık değil mi bu insanlara? Kriz yok diyorlar, organize sanayide yaklaşık 8-10 bin insan işsiz kaldı. Bu insanlar ne yapacak? Yatırımlar küçülüyor, işsizlik büyüyerek gidiyor. Son altı yılda 1 milyon konut fazlası var. Dar gelirli insanların konut ihtiyacı var ama bunlar inatla lüks inşaatlar yaptılar. Tanzim satışlarıyla sorun çözülmez. Yapısal konulara eğilmezsen, yani mazotu, elektriği, çiftçinin giderlerini indirmezsen hiçbir zaman ucuzluk olmaz. Bunların vatandaşla hiç ilgisi yok, umurunda değil vatandaşlar. 31 Mart'ta hepimiz aklımızı başımıza alacağız, gidip ona göre oyumuzu atacağız. Bu Türkiye'nin son şansı. 1989'da Anavatan böyle gitti. İzmir'i, İstanbul'u, Ankara'yı alacağız. Eskişehir Türkiye olsun, Türkiye Eskişehir olsun. Türkiye'de birçok il seçimlerde Eskişehir'i takip ediyor. Biz 31 Mart'ta Türkiye'ye bayram vereceğiz. Atatürk'ün ilkelerine, devrimlerine, laik Cumhuriyete sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz. Başarı hepimizin olsun, yolumuz açık olsun, aydınlık olsun' ifadelerini kullandı.
ALNI AÇIK BAŞI DİK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bu ayazda, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları bir anlamda protesto etmek için burada toplanan siz Eskişehirli hemşerilerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Her soğuğun, her şiddetli kışın sonunda mutlaka bahar ve yaz gelir. Siyasette de öyle olacak. İnşallah 31 Mart sonrası bir gün önce kullanacağınız oylarla bu şehrin kaderine yeni yeni güzellikler ilave edeceğinize eminim' ifadelerini kullandı. 'Bu şehirde sizin huzur, güven, mutluluk duyduğunuz bu şehirde daima, ilelebet Atatürkçü olarak, demokrat olarak kalacaktır' diyen Başkan Büyükerşen, 'Cumhuriyetin, sosyal adalet ve hukuk düzeninin hakim olduğu bir sistemin sahibi olacaktır. Daima bütün Anadolu'ya ve uluslararası kuruluşların belirlediği gibi dünyanın örnek şehirlerinden birisi olan Eskişehir'de yaşamanın alnı ak, başı dik vatandaşları olacaksınız. Bu memlekette, bu şehirde ranta imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin yağmalanmasına imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini sizlere emanet ediyoruz ve sizin yanınızda onların bekçisiyiz' şeklinde konuştu.
SİZE GÜVENİYORUZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, halkla kucaklaşmaya devam edeceklerini vurgulayarak, 'Mutlaka Cumhuriyet Halk Partililerin olduğu yerde halk var. Eskişehir bugün huzur içerisindeyse güvenlik içerisindeyse belediyelerimizin payı büyük. Ama sizin de büyük. Çünkü Eskişehirliler demokrasiden, insan haklarından, laiklikten, Atatürkçülükten yana insanlar. Eğitim sistemimizle, ekonomik sistemimizle, dış politikamızla batmış durumdaki bir ülkede Eskişehir bir umut. Eskişehir'deki bu umudu daha da büyütmeliyiz. Türkiye'nin rahata kavuşabilmesi için bütün şehirlerin Eskişehir gibi olması lazım. Bunun da yolu 31 Mart. 31 Mart'ta Türkiye'de gerçekten bahar olacak. Gerçekten Ankara'yı, İstanbul'u da almak suretiyle 17 yıldır ezici bir çoğunlukla ülkeyi mahveden bu iktidarı alaşağı edecek bir formülü bulacağız. Sizlere güveniyoruz, sizleri seviyoruz' dedi.
BAŞKANLAR YARATTI
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Biliyorum 31 Mart'a kadar bu azim ve kararlılıkla Cumhuriyet Halk Partisi'ni Eskişehir'de yine birinci parti yapacaksınız. Sizlerin bu kararlı ve inançlı durumu bizlere de şevk veriyor, bizleri de cesaretlendiriyor. Eskişehir'i bizim belediye başkanlarımız sizler için yarattı ve bundan sonra da bunları daha da geliştirerek devam etmek istiyorlar' dedi.
TUNCA'DAN TAVSİYE
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca da Tepebaşı'nda güç birliği konusunda hiçbir tereddütleri olmadığını belirtti. Konuşmasında Hocalı katliamına değinen Tunca, 'Karabağ'da, Hocalı'da yapılan katliamın ve soykırımın yıl dönümü. Ermenistan'ı buradan şiddetle kınıyorum. Ahmet Ataç ve Hocamdan bir istirhamım var. Biz bu soykırımı unutturmak niyetinde değiliz. Eskişehir'e bu konuda bir anıt yapmalarını istirham ediyoruz. Ben bir araştırma yaptım. 2013 yılında Sayın Burhan Sakallı Odunpazarı Belediye Başkanı'yken Emek Mahallesinde bir sokakta 13 metrelik bir asfalt ve kaldırım yapım işine 6 daireden 9 bin 900 Türk Lirası tahsil edilmiş. Daire başına bin 650 TL. Bugüne hesabı getirdim. Benim bulduğum rakam 4 bin TL. Yani 6 yıl önce 9 bin 900 lira adı katkı payı ama aslı katlama payı ile alınmış kaldırım ve asfalt paraları yerine bugün yapsanız 4 bin liraya yapabiliyorsunuz. Ben buradan AKP Adayı Volkan Doğan'a şöyle bir tavsiyede bulunuyorum; Burhan Bey zamanında alınanlarla ödemeye başlasın asfalt paralarını. Hiç değilse oradaki insanlar da rahat etsinler. Ahmet Abi bizim de abimiz. Onun arkasındayız. Ahmet Abi'den bu seçimde fark bekliyoruz inşallah' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim