Eskişehir'de bulunan 26'ncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Espark AVM'de 'Unutulan Ada Kıbrıs' adındaki son kitabını imzaladı. Başbuğ, Türkiye, AB üyesi olsa bile Türk askerinin adadaki varlığının mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

26'ncı Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un imza gününe kitap severler yoğun ilgi gösterdi. Emekli Orgeneral Başbuğ, kitap imzasına geçmeden önce ülke gündemine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye gündeminde başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarının terör örgütü saldırılarının önüne geçmesine tepki gösterdi. Başbuğ, 'Türkiye bana göre Cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerinden birisini yaşamakta. Bugün Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunların en başında, en önemlisi olarak terör sorunu geliyor' şeklinde konuştu.

DIŞ POLİTİKADA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'nin komşu ülkelerle arasını düzeltmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Özellikle Türk dış politikasının karşı karşıya kaldığı sorunlara değinmek istersek ki bunu yıllardır söylüyoruz, Suriye, Irak ve özellikle Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler. Bu sorunlar karşısında Türk dış politikasının bir çözüm üretmesi lazım. Ancak dış politikalarda bir sessizlik var. Adeta bir çaresizlik içinde gibi gözüküyor. Yani devletleri sadece şikayet ederek, protesto yaparak veya nota vererek dış sorunlarının üzerinden gelmesi fevkalade zordur. Bunun için defalarca söyledik kişisel olarak, Türkiye süratle Suriye, Irak ve Rusya ile olan ilişkilerini normale çevirme zorunluluğu var' dedi.

Başbuğ değerlendirmelerden sonra kitaplarını imzalayarak sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. (İHA)

Editör: TE Bilisim