Eskişehir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD) Reşadiye Çıkmazı Sokaktaki Ethem Doğru İş Hanı'nda açıldı. Davullu zurnalı kutlamayla gerçekleştirilen açılış törenine İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuray Akçasoy, EYT SYDD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda EYT'li katıldı. Törende Kırka oyun ekibi dans gösterisi sergilerken, alana alkışlarla giren Gönül Boran Özüpak da ekibe eşlik etti. Meşalelerin yandığı açılışta pisti dolduran başkan ve EYT'liler uzun süre oynayarak sloganlar attı.
EN BİLİNÇLİ KESİMİZ
Başkan Özüpak yaptığı konuşmada, 'Gerçekten heyecanlıyım. Bu mücadele bizleri gerçekten öyle bir dostluk ve kardeşliğe itti ki nereye gidersek gidelim biz bir bütünün parçası olarak aynı amaç için bir araya gelmiş, bunu kardeşliğe dönüştürmüş bir topluluk olduk. Eşi ve benzeri yok. En bilinçli ve olgun kesimiz. Öncesinde bir kar tanesiydik, kartopu olduk, şimdi çığ gibi tüm Türkiye'de hep birlikte olduk ve birlikte başaracağız. Yılmadık. Sizlerin de yılacağını düşünmüyorum. Mecliste bizler adına mücadele veren vekillerimizler alanlarda sonuna, sonuç alana kadar bu mücadelenin sonunu birlikte getireceğiz. Umutlandıran gelişmeler var. Ama biz rehavete kapılmıyoruz. Yılmak yok, pes etmek yok. Bu noktayı birlikte koyacağız. Bu sonuç sizlerle olabilecek bir sonuç. Derneklerimize sahip çıkalım' ifadelerini kullandı.
EYT'NİN GÜCÜNÜ HERKES GÖRECEK
EYT sayesinde ülkenin yeni bir mücadeleyle tanıştığını kaydeden İl Koordinatörü Alper Özüpak ise 'Eylemlerle işçi ve emekçinin umudu olduk. Derneklerimiz yıl sonuna kadar 20'ye yaklaşacak. Bütün dernekler açıldıktan sonra EYT'nin gücünü herkes görecek. Bizi duymayanlar, duymak zorunda kalacaklar. Eskişehir'in faaliyetleri bütün derneklere örnek olmaya devam edecek' diye konuştu. EYT SYDD Eskişehir Başkanı Gürcan Göç de 'EYT kolay kurulmadı. Zorluklarla geldik buraya kadar. Soğuk kış gecelerinde sabahladık' diyerek yönetim kurulu üyelerini sahneye davet edip kol kola poz verdi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. HM
Editör: TE Bilisim