Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkan adayı Ayhan Sezer, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla neden aday olduğunu açıkladı. 7 Ekim'de yapılacak olan seçim için yaklaşık 2 yıldan beri sahada olduğunu söyleyen Sezer, 'Yaklaşık 2 yıldan beri çalışıyoruz. Göreve gelmemiz durumunda genç, aktif, yeni işadamları ile hep beraber çok iyi işler yapacağız. ETO'nun birçok görevi var, bu görevleri yerinde kullanmakta bazı durağanlıklar ve yavaş hareketlerinin söz konusu. Bu da Eskişehir ticaret hayatına zarar vermekte. Eskişehir ekonomisine ve yaşayan 850 bin insanımıza ticari ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlamak, ivme kazandırmak için ETO'yu daha aktif hale getireceğiz' dedi.
ODA YAVAŞ ÇALIŞIYOR
Eskişehir'in birçok alanda sorununun olduğunu ifade eden Sezer şunları söyledi: 'Eskişehir'imizin çarşıdaki, teknik sanayi, mobilya, gıda ve finans alanında çalışan esnafın sorunları var. Bu konulardan başlarsak Eskişehir'de ticareti ve ekonomiyi çok iyi yerlere taşırız. Bunu Eskişehir tabanına yayabiliriz. Eskişehir'de coğrafi anlamında çok iyi bir konumumuz var. Dışarıda çok iyi algı var. 'En'leri çok iyi olduğu bir şehirde ticaret odasının bu kadar yavaş çalışmasını bir türlü anlayamadık ve bu yüzden aday olduk' şeklinde konuştu.
CİDDİ BÜYÜMELER OLACAK
Hedeflerinin Eskişehir'i ilk 10 ekonomi arasına sokmak olduğunu belirten Sezer, 'Eskişehir'i tek merkezli, ticari hayatı bu anlamda geliştirmemiz gerekiyor. 3-4 yılda Eskişehir'i, Türkiye'de ilk 10 ekonomi içinde bulundurmak istiyoruz. Çok hızlı ivedi adımlar atarak Eskişehir'de çok ciddi büyümeler olacak. Eskişehir'in sorunlarını iyi biliyoruz iyi irdeledik. 16 bin 500 üyemiz inşallah bizimle olur' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim