Eskişehir Hobi, Spor ve Hediyelik Eşya Fuarının açılışı dün ETO-TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, TÜYAP Fuarcılık Yapım AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kurum ve kuruluş temsilcileriyle vatandaş katıldı.
ÇOK KEZ İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Fuarın açılışı konuşmasını gerçekleştiren TUYAP Fuarcılık Yapım AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Bu yıl Türkiye'de ve Eskişehir'de ilk defa Hobi, Spor ve Hediyelik Eşya Fuarını gerçekleştiriyoruz. Eskişehir'de çok kez ilkleri gerçekleştirdik. Bu bereketin ortaya çıkmasında temel bir söz var. Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap var' dedi.
EKSİĞİMİZ TAMAMLANDI
Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir'in fuarcılık anlamında eksiğinin tamamlandığını belirterek 'Eskiler bilir Sazova dediğimiz parkın bulunduğu alan fuar merkezi olarak ilan edilmişti. Uzun yıllar yapılmak için bekledi. Hayata geçirilemeyince 2013'te hazine ve belediye arasında paylaştırıldı. Hayvanat bahçesi kültür merkezi yapıldı ve çok yakıştı. Ama eksiğimiz olan fuar merkezi yapılamadı. Metin Güler bunu gerçekleştirdi. Eskişehir'in buna ihtiyacı varmış. Hayata geçiren herkesi gönülden kutluyorum' ifadelerini kullandı.
İLKLERİN ŞEHRİ
Fuar merkezinin açılışında da bulunduğuna değinen Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, 'Panayır havası yaşatan ve o çerçevede fuar adı altında yapılan etkinlikleri biliyoruz. Bu bir vizyon meselesi. Şehirlerin başındaki yöneticiler akıllı olursa bütün şehir rahat ediyor. Aile reisleri akıllı olunca ailesi rahat yaşıyor. Metin başkan düzgün bir yönetici bu da vizyon meselesi. Eskişehir'de bütün ilkleri barındıran şehrimizde olmazsa olmaz fuar merkezini kazandırdı. Teşekkür ediyorum. Eskişehir gerçekten ilklerin şehri. Birçok şey Eskişehir'de hayat bulmaya başlamıştır. Her şey ilk Eskişehir'de uygulanıyor. Çünkü kaliteli insan yapısı var. Birçok kurum var fuarda. Fuarımızda sergileniyorlar. Bizler de EOSB olarak bütün şehre hizmet etmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
ÖNEMLİ OLAN FUAR SAYISI DEĞİL
Bu yıl 6'ncı fuarlarını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 'Hedef koymadan hedefe ulaşma şansınız yok. TÜYAP ile özveriyle 6'ncı fuarı gerçekleştiriyoruz. Bunlar tek başımıza üstesinden geleceğimiz bir organizasyon değil. Şehrin tüm aktörlerinin yer alması gerekiyor. Ben bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum. Burada 9 fuar yapacağız. Önemli olan fuar sayısını yükseltmek değil, üretim sektörüne katkı sağlamak. Fuarcılık anlamında Türkiye'de 10'uncu sıradayız. 2023'te ilk 5'i hedefliyoruz. 2023'te Eskişehir'i ilk 5'e taşımanın arzusu içerisindeyiz' dedi. İlk olmanın önemli olduğunu kaydeden Güler, 'Bu bir deneyim, eksiklerimiz olacaktır. Bunları etap etap tamamlayacağız' açıklamalarında bulundu. Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesimiyle açılış töreni son buldu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim