Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir'de olmayı önemsediklerini ifade ederek 'Türkiye'de gündemin sıkıştırdığı bu iklim içerisinde Eskişehir'imizde olmayı önemsedik bugün. Hem teşkilatımızla bir araya gelelim hem Türkiye'nin kritik meseleleri ile ilgili kendi düşüncelerimizi millet ve tarih huzurunda ifade edelim maksadıyla Eskişehir'e geldik. 'şeklinde konuştu. Türkiye'nin kritik bir süreçte olduğunu ifade eden Uysal 'Problemleri demokratik kanallara ve hukuk kanallarına aktaramamış bir ülke olarak bugün her zamankinden daha fazla meselelerin kronikleştiğini hep beraber izliyoruz. Bu noktada olumlu bir siyasetin sahibi olarak; her daim doğrunun kim tarafından söylendiğine bakılmaksızın hak hizasında durmuş olmanın, demokrasiye önceleyen bir anlayışla bu hizada durmuş olmanın verdiği özgüvenle millet önünde ifade ediyoruz ki bugünleri de bu aziz millet geride bırakacaktır. Gayemiz odur ki büyük toplumsal kırılmalara meyil vermeden bu zaman dilimini geçirelim' ifadelerini kullandı. 'Türkiye kendi geleceğini kendisi tayin etmelidir.' diyen Uysal 'İşte bu eşikte Türkiye'nin fabrika ayarlarına dönmesi adına önemli bir durum milletimizin önündedir; bu da Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Türkiye'nin yeniden doğru bir iklime evirilebilmesi adına gerçeklik gündemiyle meşgul olabilmesi adına, Türkiye'ye dayatılan kırk katır mı kırk satır mı tekliflerini aşan bir şekilde milletimizin müştereğe yaptığı değerlerde yeniden bulaşabileceği bir zemini bu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yakalayabileceğimize inanıyoruz. 'dedi. İktidarı eleştiren Uysal, Başbakan Erdoğan'ın tavırları ile milletin yüzde ellisinin Başbakanlığından istifa ettiğini ileri sürdü. Bu noktada özellikle MHP'nin çatı aday teklifinin önemli olduğunu vurgulayan Uysal 'Bu ortak paydayı yakalamak adına endişe duyan Türkiye'deki bütün siyasi aktörlerin bir uzlaşma noktasında arayışının neticesi olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsında Türkiye yeniden nasıl bir Türkiye'de yaşayacağını tayin edecektir' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

DP GENEL BAŞKANI
UYSAL, BÜYÜKERŞEN'İ ZİYARET ETTİ
Genel Başkan Gültekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Eskişehir'i çok beğendiğini belirten Gültekin Uysal, 'Büyükerşen gibi bir başkana sahip oldukları için Eskişehirliler çok şanslı. Bir kentin çehresini bu kadar güzel değiştirdiği için kendisine teşekkür ederim' dedi.
Büyükerşen'in belediyecilik anlayışının takdire şayan bulduğunu anımsatan Uysal, Büyükerşen'in çalışmalarından minnettar olduğunu kaydetti. (HM)

Editör: TE Bilisim