Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ve beraberindeki heyet TEI'yi ziyaret etti. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit'in bilgilendirme toplantısı ile başlayan ziyaret, tesis turu ile devam etti. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, daha sonra Katmanlı İmalat Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Genel Müdür Akşit, 'Bu teknoloji aslında Türkiye'nin yeni nesil imalat teknolojileri konusundaki yeni bir aşaması. Malumunuz 3 boyutlu imalat yöntemleri son yıllarda gündeme geldi. TEI olarak biz de çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hem insan yetiştiriyoruz hem de ekipmanlarımızı son teknoloji ile donatıyoruz. Şuanda açılışını yaptığımız sistemimiz Türkiye'de ilk defa elektron ışınıyla 3 boyutlu katmanlı olarak parça üretebilecek bir sistem' dedi.
DESTEKLER SÜRECEK
Ardından konuşan Savunma Sanayii Başkanı Demir, bu gibi projelerin Savunma Sanayii Başkanlığının görünmeyen yanı olduğu, bunun gibi ön plana çıkmayan birçok proje ile savunma sanayisine destek sağladıklarını aktardı. Demir, 'Siz dünya teknolojisiyle yarışmak imalat yöntem ve teknolojilerine yatırım yapmanız gerekiyor ve bunları desteklemeniz gerekiyor. Teknolojiye ar-ge yatırım desteklerimiz devam edecek. TEI gibi önder kuruluşlarımız bu çalışmaları yapacaklar' ifadelerini kullandı.
İLK MİLLLİ MOTOR
Açılışın ardından Türkiye'nin ilk millî helikopter motoru olacak ve T625 helikopterine güç verecek TS1400 Turboşaft motorunun test alanı ziyaret edildi ve çekirdek motorun testi gerçekleştirildi. Burada konuşan Başkan Demir, 'Türkiye'nin ilk gerçek anlamda jet motoru. Helikopter motoru her türlü jet motorunu burada imal edebileceğiz inşallah. TEI için küçük ama Türkiye için büyük bir adım' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim