CHP Milletvekili Utku Çakırözer, iktidarın yatırım ortamını iyileştirmek adına getirdiği paketin içinde Türkiye'yi 'kara para cenneti' yapacak düzenlemenin olduğunu belirten Çakırözer, 'Bu düzenleme bu şekilde kabul edilirse, Türkiye, kara para aklayan ülke olarak nitelendirilme ve yaptırımlarla karşı karşıya kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye'nin dönem başkanlığında toplanan ve dünyanın gelecekteki ekonomi politika ve ekonomik ilişkilerine yön verecek Antalya'daki G20 Zirvesi'nde dünya liderlerinin aldığı önemli ekonomik kararların üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeden AKP'nin bu kararları hiçe sayan bir düzenlemeyi uygulamaya sokmaya çalıştığını söyledi. Çakırözer, 'Yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla hazırlandığını iddia edilen düzenlemeyle, tüm dünyanın önüne geçmeye çalıştığı kara para işlemlerine meşruiyet kazandırılmaya çalışıyor' dedi. Çakırözer, 'Para gelsin de nasıl gelirse gelsin, gibi bir yaklaşımla, her türlü yasal fren ve önlem bir kenara bırakıldı. Düzenleme bu şekilde kabul edilirse, Türkiye, kara para aklayan ülke olarak nitelendirilme ve yaptırımlarla karşı karşıya kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak' uyarısında bulundu.

KARAPARA CENNETİ

'Varlık Barışı' adı altındaki düzenlemenin son derece önemli olduğunu ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye'ye getirilerek ekonomiye kazandırılmasının yerinde olacağını belirten Çakırözer, önceki yıllarda da buna benzer uygulamaların hayata geçirildiğini hatırlattı. Ancak, bu kez yapılmak istenen düzenlemenin ülkeyi kara para cennetine çevireceği gibi rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık gibi yasa dışı yollardan elde edilerek yurt dışına çıkarılan para ve diğer değerli varlıkların Türkiye'ye getirilerek aklanmasına yol açabileceğini belirten Çakırözer, tasarının Panama Belgeleri skandalının ortaya çıkmasından sonra gündeme gelmesini de anlamlı bulduklarını söyledi. (HM)

Editör: TE Bilisim