TBMM KİT Komisyonu'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün 2015-2016 yıllarına ilişkin bilanço ve netice hesapları görüşüldü.
YÜZDE 25 ARTTI
Görüşmeler sırasında söz alan CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile İzmir Milletvekili Atilla Sertel havalimanının kontrolünün DHMİ'ye devredilerek, işbirliği ile tarifeli uçak seferlerinin başlatılabileceği önerisinde bulundu. Tarifeli seferler olmamasına rağmen Havalimanının 'Charter' uçuşları ile işlediğine dikkat çeken Çakırözer, 'Geçen yıl on bir ay sonunda Zafer Havalimanı'na 95 bin iç ve dış hat yolcusu gelirken, Hasan Polatkan Havalimanı'mıza geçen yıl iç ve dış hat on bir ayın sonunda 73 bin 692 yolcu gelmiş. Bu yılki sayılara bakıldığında ise Zafer Havalimanı kullanan yolcu sayısında Kasım ayı itibarıyla yüzde 2 azalma var. Eskişehir'imizdeki Hasan Polatkan Havalimanı'nda geçen yıl 73 bin olan yolcu sayısı se bu yıl 92 bine çıkmış. Eskişehir'de on bir ayda yüzde 25'lik artış var. Eskişehir'in tarifeli uçuşu olmayan, destek olmayan, teşvik verilmeyen havalimanına yüzde 25'lik bir artış var' dedi.
ÜVEY MUAMELE
Çakırözer ayrıca, 'Bundan tam iki yıl önce Atilla Sertel Havalimanına ilişin 'Siz alamaz mısınız? Ortak yapamaz mısınız? Üniversiteyle konuşsanız' şeklinde DHMİ yönetimine önerilerde bulunmuş. Ama aradan geçen iki yılda hala bir ilerleme görünmüyor. Eskişehir'e üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bunu biz her yerde söylüyoruz, rica ediyoruz, özel görüşmeler yapıyoruz. Bu havalimanını çalıştıralım diye. Bunun çalışmasından Utku, Atilla, bizim kazanacağımız bir şey yok, tam tersine tüm ülke kazanır, DHMİ kazanır' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim