Cumhuriyet Halk Partisi Seçim İletişim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü de katıldı. Türkiye'nin aydınlık yüzü olarak nitelediği Eskişehirlilere seslenen Kaya, 'Sadece Eskişehir'in yüzünü güldürmediniz, Türkiye'nin yüzünü güldürdünüz. Avrupa kentlerine örnek bir kent yarattınız alkışlıyorum sizi. Sizler bozkırın ortasında açan bir karanfil oldunuz. Sizler yeşil Bursa'nın önüne geçip Türkiye'nin aydınlık yüzü oldunuz. Hoca ders verir. Hocanın ders verişi yaşam boyu hiç bitmez. Hoca sadece öğrencisine ders vermiyor. Türkiye'de başarılı belediyecilik yapmak isteyen tüm belediye başkanlarına ders veriyor. Sadece CHP'den aday olanlara değil, tüm siyasi partilerin belediye başkan adayları buraya gelip acaba nasıl başardı hoca deyip, buraya ders görmeye geliyorlar. Hoca yorulmuyor, bıkmıyor, usanmıyor. Hangi partiden, hangi kentten, hangi ülkeden olursa olsun öğrenmek isteyene yüreğini açıyor. Eskişehir'in kapılarını açıyor. Hoca bunu yalnız yapmadı. Hoca sizlere, çiftçiye, hayvan üreticisine, şeker fabrikasında çalışan işçiye dayandı. Kadınlara, çocuklara, gençlere dayandı. 2019'un mart ayında bu şehir sadece belediyecilik değil, tarımda, ekonomide, sanayide, okulda, üniversitede, kreşlerde ve yurtlarda örnek olmaya devam edecek' diyerek Yılmaz Büyükerşen'den övgü ile bahsetti.

SİZİ MAHÇUP
ETMEYECEĞİZ
Kalabalık tarafından 'Büyük başkan' sloganları ile karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Büyük sözcüğü benim soyadımda. Yoksa ben büyük değilim, siz varken başkası büyük olamaz. Bu coşku, bu sevgi bu heyecan bize dağları aştırır. Sizlere geçtiğimiz dönem yaptığımız hizmetleri anlatmayacağım. Siz onları her gün görüyorsunuz. Şehirler yaşayan birer organizma gibidir. O yüzden ihtiyaçları ve sorunları hiçbir zaman bitmez. Kendimizden biliyoruz ki yaşadığımız sürece derdimiz, ihtiyacımız hiç bitmiyor. Şehirler de aynen böyledir. Kimi insan mutludur. Kimi insan huzurludur. Kimi de karamsardır. Bu benim şehirler hakkındaki felsefem. O nedenle bir şehri inşa etmek yeni baştan yaratmak çok önemlidir ancak yeterli değildir. Ona sürekli bakmanız ve şefkat göstermeniz gerekir. Sizlerin bu şehirde yaşıyor olmaktan mutlu, huzurlu olduğunuzu biliyorum. Eksiklerimiz ve sorunlarımız her zaman olacak. Türkiye'nin örnek aldığı bilinen bir şehir haline geldik. Dünya çapındaki değerlendirmelerde uluslararası bazı kuruluşlar dahil şehir gelişiminde Eskişehir hep üst sıralarda. Yaşanabilir şehirler sıralamasında en iyiyiz. Huzur ve güven sırasında dünyada öndeyiz. Bu şehre ve size hizmet etmeyi ibadet sayıyoruz. Uluslararası karşılaştırmalarda rakiplerimiz, New York, Roma, Barselona, Londra. Hepsi bizden sonra geliyor. Sizler beni yeterince tanıyorsunuz. Bu şehir için neleri yapacağımı, neleri yaptırmayacağımı, daha doğrusu nelerin yapılmasına izin vermeyeceğimi biliyorsunuz. Bu şehri ranta kurban etmeyeceğim. Bu şehri insanların başları önünde yaşadığı bir şehir haline getirmeyeceğim. Sizi ben ve arkadaşlarım mahcup etmeyeceğiz. 31 Mart'tan sonra kazandığımız ilçeler ile köylüleri de arkamıza alacağız ve daha güçlü, üretimci bir ülke olacağız. Ben sizleri yeterince tanıyorum. Sizlerin de benim gibi nelere izin vermeyeceğinizi biliyorum. Bizleri bir arada tutan da karşılıklı güven ve inanç değil mi? Siz olmasanız biz bu projeleri yapamazdık. Sizler bizim yaptıklarımıza sahip çıktınız. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. İyi ki Türkiye'nin Eskişehir'i, Eskişehir'in de sizler gibi güzel insanları var. 1 Nisan'da bayramda görüşmek üzere' şeklinde konuştu.

SIRA KIRSALDA
31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Eskişehir'i Eskişehir yapan CHP'li belediye başkanlarının yine arkasındasınız, yine yanındasınız, yine onlarla birliktesiniz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'i 4 dönem görev yaparken dünyanın önde gelen kentlerinden biri haline getirdi. Elbette yapacak daha çok işi var ama nerede artık yapacak işi biliyor musunuz? Yapacak işi artık kırsaldaki ilçelerimizde. Bütün bu kırsaldaki ilçelerimizi Eskişehir merkezdeki Odunpazarı, Tepebaşı haline getireceğiz. Tabi bunda en önemli katkı Tepebaşı'nda Ahmet Ataç, Odunpazarı'nda Kazım Kurt başkanlarımıza ait' ifadelerini kullandı.

BÜTÜN TÜRKİYE
TAKİP EDİYOR
Alandakilerin coşkusunun kendilerine hırs ve güç verdiğini belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'İnşallah 31 Mart'ta da böyle güzel olacak. Balkon konuşması olmayacak ama inşallah hep beraber kutlayacağız. Yaklaşık 1 aydır esnaf geziyorum. İnanın yeme içme dışında hiçbir yerde yaprak oynamıyor. Ama 31 Mart'tan sonra her şey rahatlayacak. Bizi görünce can simidine sarılır gibi sarıldılar. Artık AKP'ye oy vermeyeceklerini söylediler. Pazara AKP adayları giremiyor. Gel bakalım teröristin yanına diyorlar. Zor kaçtılar. Bu şehir inanın bütün Türkiye tarafından takip ediliyor. Eskişehir'de netice ne olacak diye herkes merak ediyor. Ne olur sandığa herkes gitsin. Sandığa oy atınca da evlere gitmek yok. Sandık açılıp, tutanaklar sayılana kadar orada kalacağız. Neticeleri alınca hep birlikte kutlama yapacağız' dedi.

GÜCÜMÜZ SİZSİNİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bu topluluk, Eskişehir halkı, 31 Mart'ta bizim zafere ulaşmamızın tek sebebi olacak. Tek gücümüz sizsiniz. Arkamızda devlet, sermaye, yandaş basın yok ama siz varsınız. Halk var. Biz halkın partisiyiz ve size güveniyoruz. Sadece sizinle yürüyoruz, sadece sizinle yürüyeceğiz. Yaptığımız hizmeti halk yararına yapıyoruz ve halk yararına yapmaya devam edeceğiz. 1 Nisan'dan sonra yine şenlikler yapacağız, halaylar çekeceğiz. Bu büro seçim koordinasyon merkezimizdir. Hepiniz buraya uğrayın, feyz alın. Buradan alacağınız bilgilerle komşuları ikna edin. Her gün 1 kişiyi ikna etmeliyiz. Eskişehir'i kazanacağız bundan şüphemiz yok. Örnek olacağız. İstanbul'un ve Ankara'nın alınışına katkıda bulunacağız. Bu gayretle Eskişehir'de yepyeni bir dönem başlayacak. İlçelerimizi alacağız. Büyükşehir'de çoğunluğu alacağız. Siz o zaman görün Eskişehir'i, kırsalın nasıl kalkınacağını. Biz sosyal demokrat bir parti olarak halkın emrindeyiz. Biz bu halkla ölümüne gideriz' diye konuştu. Konuşmaların ardından Milletvekilleri ve adaylar elle ele vatandaşları selamladı. HM
Editör: TE Bilisim