HABER: MELTEM KARAKAŞ

Partisinin il binasının açılışı için Eskişehir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atatürk Spor Salonu'nu dolduran kalabalığa seslendi. Sık sık 'Cumhurbaşkanı Akşener' sloganları atan salondaki coşkulu kalabalık alkışlar ve ıslıklarla Akşener'i karşıladı. Kadınların ve çocukların yoğunlukta olduğu salona gelen Akşener, vatandaşları selamladıktan sonra kucağına aldığı küçük bir kız çocuğu ile yakından ilgilendi ve konuşmasını yapana dek kucağından indirmedi.

ŞEHRİMİZ İÇİN FELAKETTİR
İlk olarak toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu, yapılması planlanan termik santral konusuna değinerek, bunun Eskişehir için bir felaket olduğunu söyledi. Kabukçuoğlu, 'Eskişehir 850 bin nüfusuyla güzide Türkiye'nin seçkin bir ilidir. İşsizlik şehrimizde de tüm Türkiye'de olduğu gibi önemli bir problemdir. Öğrenciler yarı aç yarı tok gezmektedir. Barınma problemleri çözülememiştir. Okul bitince işsiz kalacak olmaları onların şevkini kırmaktadır. Şehrimizde dekar başına verimlilik oldukça yüksektir. Alpu bölgesine kurulması planlanan termik santralin tarımsal sit alanı olarak ilan edilen arazide yapılması, Eskişehir için felaket olacağı kesindir. Yerli otomobil için Eskişehir hazırdır. Yerli otomobil üretimi bölgesel kalkınmayı sağlayacaktır. Eskişehir'de ulaşım problemlidir ve yeşil alan azdır' dedi.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR
İl Başkanı Kabukçuoğlu'ndan sonra konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salondaki coşkulu kalabalığa seslendi. Partisinin kuruluş aşamasında çok büyük baskılara maruz kaldığını anlatan Akşener, 'Yer kiralamaya kalktık. Parasını ödediğimiz yerlerin mal sahipleri tehdit gördüler ve o tehditlere dayanamayıp vazgeçenler oldu. Kurucular kurulunda yer almak isteyen üniversite hocalarına ya istifa et ya da girme oraya, görevine burada devam et dendi. Özel sektörde olanlara da ya istifa ya iş dediler. 200 civarında kurucular kurulu üyemiz var. İl, ilçe heyetlerine talim olan ve bu yola çıkmak isteyen arkadaşlarımızın hepsi bunlarla karşılaştı. Ama dediler ki Türkiye'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı var. VeİYİ Parti kuruldu. İYİ Parti bu yüzden cesurlar hareketidir. Ve biz biliriz ki medeniyet taşlarını ancak ve ancak cesurlar döşer. Bu salonu şereflendiren sizler cesur kadınlar, cesur erkekler ve cesur gençlersiniz. Allah hepinizden razı olsun' diye konuştu.

YOLLARI AÇMAMIZ LAZIM
'Türkiye'yi mutlu ve güçlü yarınlara taşımanın yollarını bulmamız lazım' diyen Akşener, 'Eğer İstiklal Savaşı'nı Atatürk başlatmasaydı, Atatürk ve arkadaşları o kararı vermeselerdi bugün nasıl bir ülkede yaşıyor olurduk? O gün onlar korkmadı. O gün onlar canlarını, gençliklerini ortaya koydular, milleti arkalarına aldılar. Şimdi de başka tehlikenin, tehdidin önüne geçilmesi lazım. Türkiye'yi gelecek yüzyıllara bir bütün refah içinde, zengin, insanları mutlu, gençleri iş sahibi, heyecanlı, hayalleri olan, yarını tanzim etme, hayalleri, projeleri olan insanlar halinde yarına bırakmanın yolunu bulmamız lazım. Yollar kapalıysa yollar açmamız lazım. İşte İYİ Parti bu felsefeyle kuruldu. Cesur insanlar tarafından kuruldu. İYİ Parti Türkiye'nin her yerine teşkilat kurdu. Tam 70 ilde Şırnak'ta dahil organize olmuş ilteşkilatlarını, ilçe teşkilatlarını açmış bir siyasi harekettir' şeklinde konuştu.

YA HERRO YA MERRO
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahseden Akşener, milletvekili adayı olmayacağını, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarına inandıklarını vurguladı. 'Milletime, arkadaşlarıma özellikle kadınlara güveniyorum' diyen Akşener, 'Biz cumhurbaşkanlığını alacağız. O nedenle şahıs olarak milletvekilliğine aday olmayacağım. Şimdi göreceğiz ağaları. 35 milyar maaş için kendini Meclise mi atacak. Ben milletime, arkadaşlarıma özellikle kadınlara güveniyorum. Ya herro ya merro. Biz konuşmalarımızı gizli saklı yapmıyoruz. Korku bacayı sardı. Bir baktık ortaya burnundan kıl aldırmayanlar tırım tırım ittifak aramakta. Yerli ve milli olmamakla eleştirdikleriyle ittifak yapma peşindeler. Kim yerli kim milli göreceğiz. Biz kimseyle ittifak yapmayacağız. Öyle bir kaygımız yok.Eğer ikinci tura kalırsak ittifak olur. Biz kimseyle ittifak yapmadan seçime gireceğiz' ifadelerini kullandı.

ESNAFI ZİYARET ETTİ
Konuşmasının ardından parti binasına kadar esnafı dolaşarak giden Akşener, girdiği dükkanlarda da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Esnafla sohbet eden, hatıra fotoğrafı çeken Akşener, uğradığı dükkanlardaki insanlara, 'Bu dükkandan kaç kişi geçimini sağlıyor? İşleriniz nasıl? Geçinebiliyor musunuz?' sorularını yöneltti. Esnaf ziyaretlerinden sonra parti binasına geçen Akşener, burada dualar eşliğinde açılışı gerçekleşti. Basına kapalı olarak ilçe başkanlarıyla kısa bir görüşme yaptıktan sonra parti binası içinde yer alan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Yoğun kalabalık ve ilginin gösterildiği Akşener, parti binası önünde vatandaşlara teşekkür ederek Eskişehir'den ayrıldı.

Editör: TE Bilisim