Tepebaşı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının uyguladığı Sosyal Projeleri arasında yer alan 'Sosyal Market Projesi' ile vatandaşların gıda, kıyafet, kırtasiye ve temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını insan onuruna yakışır biçimde, belirli bir standarda bağlı kalmaksızın, seçme haklarını kullanarak karşılamalarını sağlamak üzere hazırlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanan ödenek ile anlaşılan yerlerden alınan malzemeleri, Mütevelli Heyet tarafından verilmesi uygun bulunan alışveriş çekleri ile gelen vatandaşlar, özgürce ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Vatandaşlara verilen seçme hakkı ile yardıma başvuru aşamasından teslimata kadar geçen sürede maruz kaldıkları psikolojik yorgunluğun da önüne geçilmesi hedeflendi.

İhtiyaç sahiplerine verilen çekler sadece bir ihtiyaç için kullanılabiliyor. Ancak ihtiyaç durumuna göre hem gıda için hem de diğer ihtiyaçlar için ayrı çek verilebiliyor. Yapılan bu proje Türkiye'de ilk defa Tepebaşı bölgesinde uygulanıyor. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim