Ziyarette konuşan Saadet Partisi birinci sıra milletvekili adayı ve GİK Üyesi Fesih Bingöl, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimler öncesi AKP'den gelen 'seçim işbirliği' teklifinin, 20 milletvekili istemeleri nedeniyle geri çekildiğini söyledi.

Bingöl, 'Eğer seçim işbirliği gerçekleşmiş olsaydı AK Parti'nin 290 milletvekili çıkarma şansı çok yüksekti. AK Parti listelerinden seçime girerek milletvekili çıkan 20 arkadaşımız seçim sonunda istifa ederek Saadet Partisi'ne geri döneceklerdi. Türkiye'nin sigortası olan Saadet Partisi de Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni dönemde grup kurarak ülke hizmetine destek verecekti' dedi.

Fesih Bingöl, Eskişehirlilere çağrıda bulunarak, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'de bir ilkin gerçekleşmesi için Saadet Partisi'nin adaylarına oy vermelerini, bir milletvekili çıkaracak oy almaları halinde önce seçim barajının kaldırılması için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanacaklarını, bir sonuç çıkmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat edeceklerini de sözlerine ekledi.(HM)

Editör: TE Bilisim