Gençleri, çocukları yavaş, yavaş zehirleyen tuz ve şekere karşı hep beraber mücadeleye başladıklarını belirten Bilen, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile aşırı tuz ve şeker kullanımının azaltılmasına ilişkin protokolü imzalandığını belirterek protokol sonrasında tuzu artık masalarda barındırmayacaklarını ifade etti. Tüketicilerin yemeği tatmadan önce hemen tuz attığını dile getiren Bilen, 'Bu konuda afişleme çalışmaları ve broşürlerle halka ulaşmak konusunda ikinci etap çalışmaları yapacağız. Yıl sonuna kadar çok önemli verilere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tüketici anlamında ilk zamanlarda bir takım zorluklar olacaktır fakat masada tuzu barındırmayacağız. Türkiye'de kişi başına günlük tuz tüketiminin 9,9 gramdır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre bu miktar 5 gramın altında olmalıdır. Bu da takriben 1 çay kaşığı tuza denk gelmektedir' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim