Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Şirintepe Mahallesinde seçim ofisi açılışı gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca da katıldı. Evlerinin pencerelerinden Başkan Ataç'a destek sloganları atan mahalle sakinleri, ellerindeki bayraklarla renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Başkanların seçim ofisi önüne gelmesiyle coşkulu şekilde slogan atan vatandaşlarla Büyükerşen, Kurt ve Ataç karşılıklı çiftetelli oynadı.

BELDEN AŞAĞI VURUYORLAR
Seçim yaklaşırken iktidar partisine mensup kişilerin belden aşağı vurduğunu söyleyen Ahmet Ataç, 'Biz bugüne kadar kimseyi ayırt etmedik. Ne AKP'lileri ne MHP'lileri ayırdık. Hep beraber yaşadık. Kimseye sormadık kime oy verdin diye. Belediyemizin kapılarını açtık, herkes istediği gibi gelebiliyor. Herkes derdini söylüyor. Kim arasa gelip derdini çözüyoruz' diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR
Şirintepe'ye yaptığı hizmetlerden söz eden Ataç, 'Şirintepe'de 2009'dan bu yana iki tane beldeevi açtık. İki tane açtık çünkü çok büyük bir mahalle. Çocuklar için ağız diş sağlığı merkezi açtık Şirintepe'ye. 4 yılda yaklaşık 49 bin çocuğa elimiz değmiş, tedavileri, taramaları yapılmış. Bir lira para ödememişler. Sosyal belediyecilik budur arkadaşlar. Bakın bu hükümet önleyici hekimlik ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Önleyici hekimliği yaparsanız da bütçeden tasarruf edersiniz. Yunus Emre Spor Merkezi'ni açtık. Çocuklar ve gençler için çok güzel bir tesis oldu. Senede 8 bin kişi bu tesisi ücretsiz kullanıyor. Camilerimizi elden geçirdik, bakımını yaptık' şeklinde konuştu.

KARŞILIKLI GÖBEK ATACAĞIZ
Ataç, 'Önümüzde güzel bir seçim olacak inşallah. Eskişehir'de ağız tadıyla yapacağız bunu. Yalnız hepimize büyük görev düşüyor. Oyumuzu kullanacağız ama sandığın başından ayrılmayacağız. Açılıncaya ve imzalar atılıncaya kadar bekleyeceğiz. Ondan sonrası adliyede bize ait. Bunu ne olur yapın. Müşahit olun. Sandıkta sıkıntı olursa bizlere haber verin. Avukatlarımız sorunları çözecekler. Üç belediyeyi burada nefessiz alacağız. Kırsal ilçelerimizi de alacağız. 31 Mart akşamı biz balkon konuşması yapmayacağız, burada sizlerin arasında göbek atacağız. Yolumuz açık olsun, yolumuz Atatürk'ün yolu olsun' ifadelerini kullandı.

TEPEBAŞI'NDA HAYAT VAR
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise 'Başkanlarımız tüm Türkiye'ye belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdi. Ahmet Ataç da sizlere layık olduğunuz hizmetleri veriyor. Sadece de belediyecilik değil, sosyal belediyecilik yapıyor. Tepebaşı'nda hayat var. 31 Mart tüm Eskişehir'e hayırlı, uğurlu olacak.' ifadelerini kullandı.

KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise konuşmasında, 'Kırsalda da aynı buradaki heyecan var. Başkanlarımız ve başkan olacak adaylarımızla, inanıyorum ki tüm Türkiye'de başarılı olacağız. Bu şehre yıllardır hizmet veren başkanlarımız ile Eskişehir kucaklaşmaya, kardeşçe yaşamaya devam edecek' dedi.

BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRETTİLER
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de 'Türkiye'yi yönetemeyenler Eskişehir'i yönetmeye talip oluyor. Onlara Eskişehir'i vermeyeceksiniz, biliyorum. İşte, başkanlarımız burada ve Eskişehir için gece, gündüz demeden çalışıyorlar. Tüm Türkiye'ye şehirciliğin, belediyeciliğin ne olduğunu öğrettiler' diye konuştu.

ŞEHRİN GÜZELLİKLERİ SİZE EMANET
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, 'İnşallah 31 Mart'ta kullanacağınız oylarla bu şehrin kaderini, ülkeyi mahvedenlere emanet etmeyeceksiniz. Daima bütün Anadolu'ya ve uluslararası kuruluşların belirlediği gibi dünyanın örnek şehirlerinden birisi olan Eskişehir'de yaşamanın alnı ak, başı dik vatandaşları olacaksınız. Bu memlekette, bu şehirde ranta imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini sizlere emanet ediyoruz' ifadelerini kullandı.

HESAP SORACAĞIZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında, 'Burası gerçekten güçlü ve bize sahip çıkan bir mahalle. Geçmişten beri doğruları yapan ve seçimde de doğru olanı yapacak bir topluluk içindeyiz. 31 Mart Türkiye için önemli bir seçim ve bizler önemli bir ders vereceğiz, hesap soracağız' dedi.

BÜYÜK BİR FARK İLE SEÇECEĞİZ
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ise 'Bu güç birliği ile ileride demokrasimiz de daha iyi bir hale getirilecektir. El ele, kol kola verdik ve çocuklarımızın geleceği için daha çok çalışacağız. Tepebaşı'nda da Ahmet Abi için büyük bir azimle çalışıyoruz ve kendisini tekrar, büyük bir fark ile seçmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim