7 AYDA 75 İL GEZDİK

Burada bir konuşma yapan Dokuzcan, 'Yerel seçim süreci bizim için erken başladı. 7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında 75 il ve 300'ün üzerinde ilçe gezdik. Bize 'Sivas'ın öte yanına geçilemiyor' deniliyordu. Biz parti olarak Güneydoğu'da 1,5 yıllık sürecinde oralarda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında 75 il 300'den fazla ilçede bizzat çalışma yaptık. Çalışmada sadece kadınların ve çocukların değil, toplumun belirli bir kesiminin tepkisini gördük. Artık yeter deniliyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan kadınların yanında olarak samimi, içten, kalpten kalbe bağ ile bağlanarak sorunlarını tespit etmek, daha sonra ise o sorunlara yönelik yerele dair politikalar geliştirmek ve bunların genel politika yansımasını sağmak istiyoruz. CHP, örgütleri ile Türkiye'nin her yerinde çalışma yapıyor. Doğu ve Güneydoğu'da çok önemli kadın sorunları var. Özellikle erken evliliklerde yaş 12'ye inmiş durumda. Çocuk gelinlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunlar konuşulmayan sorunlar. Kadın sorunları konusunda bölgelere dair hazırlıklarımız var. Ocak ayı itibariyle açıklayacağız' dedi.

BİZ VAZGEÇMEDİKÇE ONLAR KAYBEDECEKLER

Dokuzcan, 'CHP önemli iki karara imza attı. Bunlardan birincisi yüzde 33 cinsiyet kotası. Merkez yoklamasıyla belirlenecek yerlerde yüzde 33 cinsiyet kotasının uygulanabilir oluşu şuanda yüzde 4'ler ve belediye başkanlıklarında binde 6'lık olan kadınların sayısı tabii ki de yükseltecektir. İkinci karar ise, kadın, engelli ve gençlerden aday adaylık ücretinin alınmamasıydı. Bunun da adaylaşma konusunda önemli bir katkısı oldu. Bu hafta sonu eğilim yoklamaları yapıldı. Bu yoklamalar sonucuna göre şuana kadar açıklanan 15 kadın belediye başkan adayımız var. Ocak ayına kadar bu sayının artmasını bekliyoruz. CHP çok güçlü bir örgüt, CHP hem filiz hem çınar. Kadın köktür, kadın gücünü topraktan ve sudan alır. CHP Kadın Örgütü toprağın ve suyu gücü yaktığı ateş ve aldığı nefes ile iktidara hazırdır. Bizim yolumuz açık, yolda açık sol da açık. Biz vazgeçmedikçe onlar kaybedecekler' diye konuştu.

KADIN AÇISINDAN EN ZOR GÜNLERİ YAŞIYORUZ

Ardından söz alan CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, '21. yüzyıl Türkiye'sine baktığımızda son sıralarda yer alıyoruz. Notlarımızın hepsi kırık, kadınla ilgili hangi konuda sınava girersek, hangi konuda test uygulanırsa hep arka sıralardayız. Önde olduğumuz yerler var mı? Var. Kadına şiddette, çocuk evlilikler, çocuk anneler, eğitimsiz kadınlar kadının dereceye girdiği ama ülke olarak bizi üzen Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak hepimizi kıran durumlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti üçüncü dönemini yaşayan AKP hükümetiyle birlikte kadın açısından en zor günlerini yaşıyor' dedi.

EŞİT TEMSİL, EŞİT KATILIM İSTİYORUZ

Usluer, 'Biz kadın erkek eşitliği derken biyolojik eşitlikten elbette ki bahsetmiyoruz. Mevcut hükümet ve bu hükümetin başındaki insanlar kadın erkek eşitliğini biyolojik anlamda eşitlikle eş tutarak gözlerimizi kapatmaya, gözlerimize kara perdeler indirmeye çalışıyor. Kadının toplumsal cinsiyet eşitliği bizim vurgulamak istediğimiz. Eşit temsil, seçme hakkı ama aynı zamanda seçilme hakkını da istiyoruz. Seçilmek istiyoruz ama seçilmek isterken seçilmek istediğimiz yerin hakkını da vermek şartıyla. Eğer biz milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi olmak istiyorsak neden olmak istiyoruz. Bizde katkı sunabiliriz, yapabiliriz hatta biz bazen daha da iyisini yapabiliriz diye düşündüğümüz için. Seçime yol kısa ama bizim gideceğimiz yol çokta kısa değil. Eşit temsil, eşit katılım. Kısa bir zaman kaldı yerel seçimlere, aday adayları arkadaşlarımızı biliyoruz. Yakın zamanda adaylarımız da açıklanacak. Eşit temsil istiyoruz. Gönlümüz ister ki aday adayları olan arkadaşlarımız seçilebilecek yerden aday olsunlar. Erkek sözü kadar kadın sözünün de olduğu bir dönemde ilerleyelim. Bizler burada yerel gerekse genel seçimlerde CHP'nin iktidar olması için varız ve çalışacağız' diye konuştu. Konuşmaların ardından Odunpazarı ve Tepebaşı Kadın aday adaylarının tanıtımı yapıldı. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim