AK Parti Odunpazarı İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Şengül Karslı, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, ilçe gençlik kolları, ilçe kadın kolları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
ALGI OPERASYONLARI YAPILDI
Toplantıda konuşan MKYK Üyesi Şengül Karslı, AK Parti'de siyaset yapmanın kardeşlik olduğunu belirterek 'Kardeşlik aynı sevinci paylaşmak aynı acıyı yaşamaktır. Ne mutlu burada görev almış olmak. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Sizleri motive etmeye değil motive olmaya geldim. Sizin bu birliğinize şahitlik etmekten onur duydum. Biz kendi aramızda çok fazla konuştuk. Konuştuğumuz için de bazı şeylerin farkına varamadık. Bu nedenle kendi aramızda konuşmak maksat olmamalı. Biz içimizde konuşurken bazıları tarafından algı operasyonları yapıldı. Bu algı operasyonlarına karşı olmamız lazım. Çünkü dağılmamızı bekleyen hem iç hem dış güçler var' dedi.
KASIM'DA HİZMETE GİRECEK
Sözlerine Eskişehir'deki yatırımların devam ettiğini söyleyerek başlayan Milletvekili Nabi Avcı, 'Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda millet bahçemizin inşaatı tüm engellemelere rağmen devam ediyor. Halk kütüphane binamız bitmek üzere. Bu yılsonu itibariyle bitecek. Eski kütüphanenin on katı büyüklüğünde. Üçüncüsü Cumhurbaşkanımızın Odunpazarı mitinginde sözünü verdiği üçüncü üniversite olan Eskişehir Teknik Üniversitesi bu yıl ilk defa eğitim öğretim açılış töreni düzenledi. Eskişehir Şehir Hastanesi Türkiye'dekiler içinde en yüksek performans gösteren hastane seçildi. 1 Kasımda birinci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Eskişehir'in ihtiyaçlarından olan engelli gündüz bakım evi çalışmaları bitmek üzere. Kasım ayında gündüz bakım evi hizmete girecek' dedi.
FİZİBİLİTESİNİ YAPIN
Son zamanlarda ilimizde havaalanıyla ilgili söylentiler olduğuna dikkat çeken Avcı, 'Son zamanlarda Eskişehir çok ciddi manada yerli, yabancı turist alıyor. Çünkü Eskişehir'e gelmek çok kolay. Hem demiryoluyla hem karayoluyla… Son zamanlarda Eskişehir gündeminde 'Eskişehir'de niye uçak seferleri yapılmıyor' şeklinde söylenti var. Zamanında hem İstanbul'a hem İzmir'e uçak seferi koyduk. O tarihte Yüksek Hızlı Tren rayları döşendiği için İstanbul'a tren çalışmıyordu. Otobüsler çok defa gidip geliyordu. O zaman dedik ki iki otobüsten uçak yolcusu çıkar dedik. O uçakla anlaştık, seferleri başlattık, yürümedi. Uçak boş gitti, boş geldi. Bunu bilmelerine rağmen dedikodular sürüyor. O zaman Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, üniversiteler bir araya gelip rapor hazırlasınlar. Gerçekten, Eskişehir'de 65 kişi dolduracak bir kapasite görüyorlarsa ve bunun garantörü olarak kendilerini göstermeye hazırlarsa, biz konuşuruz. Ama hızlı tren ile İstanbul'a Ankara'ya, Konya'ya gitmek konforlu ve daha kolay. Ancak yine de bu konuda iddia sahibi olan herkese fizibilitenizi hazırlayın bizde gidip, THY ile konuşalım' ifadelerini kullandı.
GIYBETE KAÇIYOR
Teşkilatların yenilenme sürecine girdiğini belirten il Başkanı Zihni Çalışkan, üyelerin üyelik kotrollerini yapmalarını, üye olmayanların da üye olması gerektiğine dikkat çekti. 'Bize düşen samimiyetle çalışmak' diyen Çalışkan, 'Teşkilatlarımızın sevgiden kaynaklı bir zorlamayla iyilik olsun diye çalışmaları var. Ama bu bazen gıybete kaçıyor. İyilik yapmak için konuşuluyor ancak yanlış anlaşılabiliyor. Buna dikkat etmeliyiz' dedi.
SÖZ VERİYORUM
Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ise, 'Bugün bizim düğünümüz. Memleket işi gönül işi biz de işimizi gönülden yapmaya geldik. 5 ay içerisinde sürekli birlik beraberlik içinde çalışmalara imza attık. Bir teşkilat mensubunda kibir asla olmayacak. Kibre, dedikoduya meal verecek davranışlardan uzak duracağız. Uzak duracağız ki Cumhurbaşkanımız dimdik dursun. Az laf edeceğiz çok iş yapacağız. Yolun başındayız, çok çalışacağız. Söz veriyorum' diye konuştu.
KARŞILIKLI KONUŞALIM
Odunpazarı İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Akpınar, 'Teşkilat disiplindir, uyumdur, özveridir, samimiyettir. Biz bunları bir araya getirdiğimiz sürece teşkilatımız dimdik ayakta durur, Cumhurbaşkanımıza güç verir. Bizden sizden kaynaklanan kırgınlıkların, düşmanlık tohumu ekmeden karşılıklı konuşarak halledersek, sosyal medyadan değil, başkasının evinde değil, yüz yüze yaparsak çok şey başarabiliriz. 2023, 2071 hedeflerimize ulaşabiliriz' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim