Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Almanya ve Fransa'dan 2012 yılında 5 milyon ile 7 milyon Euro'ya aldığı 28 tramvay, atıl durumda çürümeye terk edildi.
Gaziantep'in trafik yükünü hafifletmek umuduyla alınan tramvaylar, şu an Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Depo alanında açıkta bekletiliyor. Milli servetin çürümeye mahkum edilmesi büyük tepki çekiyor. Fransa'nın Rouen şehrinde 2012 yılında yeni nesil vagonların hizmete girmesiyle kullanımlarına son verilen eski tramvaylar, peyderpey Gaziantep'e getirilmişti.

'HURDA HALDE BULUNAN TRAMVAYLAR GAZİANTEP'E GETİRİLDİ'
CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, alınan hurda tramvayların Gaziantep'e getirilerek 3 yıldır çürümeye bırakılmasına tepki gösterenlerden sadece biri. Tramvayların kullanılmamasını milli servet kaybı olarak nitelendiren Köse, '1972 model, Almanya'da kapanan bir fabrikası hurda halde bulunan tramvaylar Gaziantep'e getirildi. Almanya ve Fransa'dan alınan hurda tramvaylar, şu an başımızın belası haline geldi. Milli servetin çürümeye terk edilmesini doğru bulmuyorum. Zaten kullanımdaki mevcut tramvayların oluşturduğu sorunları hepimiz biliyoruz. 1972 model tramvayları aldılar, çalıştıramadılar ve çürümeye terk ettiler' dedi.

'DEPODA BEKLETİLEN
VAGONLAR MİLLİ SERVETTİR'
Gaziantep'in trafik sorununun başlı başına bir problem olduğuna vurgu yapan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise depoda bekletilen vagonların milletin parasıyla alındığına dikkat çekti. Taşdoğan, 'Orada, depoda bekletilen vagonlar milli servettir. Bu tramvaylar kullanılarak, şehrin trafik sorunu en azından rahatlaması gerekir. Parti içi çekişmelerden ötürü tramvaylar 2012 yılından beridir atıl halde bekletiliyor. Tramvaylar başka partinin döneminde alınmadı, 10 yıldır kendileri iktidarda. İsimleri değişti ancak zihniyet aynı. Tramvaylar o kadar tıklım tıklım iken o tramvayların orada yatıyor olması yanlış bir şey.' sözleriyle AK Partili belediye yetkililerini eleştirdi.

Editör: TE Bilisim