Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 Nolu Şube'si 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu kurula, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın yanı sıra İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar katıldı. Kurulda konuşan Genel Başkan Kavlak, ekonomideki daralma nedeniyle işletmelerin zor günler geçirdiğini söyledi.
GAZA BASARIZ
İş yerleri içinde ellerini taşın altına koyduklarını belirten Kavlak, 'Yalnızca sizin için değil, iş yerlerimiz için de çok çaba gösterdik. Yaşadığımız her krizde her zor günde, iş yerlerimiz için de elimizi taşın altına koyduk. 'İşimiz olsun, ekmeğimiz kesilmesin, çalışma barışımız bozulmasın' diye, işverenlerimize de destek olduk. Bu çabalarımızı bundan sonra da göstereceğiz. Size söz, koşullar ne olursa olsun, geldiğimiz yerden bir adım geri gitmeyeceğiz, çıtayı bir santim bile aşağı indirmeyeceğiz. Hele bir de ülkede ekonomik şartlar düzelirse, ülkemiz düze çıkarsa, rüzgar bizden yana esmeye başlarsa, o zaman gaza basarız. İşte o zaman uçarız' diye konuştu.
KATKINIZ BÜYÜK
Eskişehir'in kalkınmasında metal işçilerinin büyük payının olduğunun altını çizen Kavlak, 'Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Anadolu'nun ortasındaki bu topraklarda, aydınlık bir cumhuriyet kenti olan Eskişehir'de sanayi devleri yükseldiyse, bunda, Türk işçisinin, Türk emekçisinin, bu salondaki yiğitlerin, Türk Metal üyelerinin katkısı büyüktür. Sadece ben değil, Herkes sizinle övünüyor. Emin olun, bütün Türkiye sizinle övünüyor, İyi ki varsınız' ifadelerini kullandı. Tek liste ile seçime rakipsiz giren mevcut başkan Orhan Demir ise konuşmasında, 'Bizim için değişen bir şey olmayacak. Biz yine bir arada, hep birlikte olacağız. Daha fazla çalışıp herkese örnek olmaya devam edeceğiz. Çünkü önümüzde yeni dönem toplu iş sözleşmeleri var. Boşa geçirecek bir günümüz bile yok. Bu yüzden birbirimize daha fazla kenetlenip mücadeleye hazır olmalıyız' dedi. HM
Editör: TE Bilisim