Parti binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan CHP PM Üyesi Gaye Usluer, 'AK Parti topal ördek olmuştur, MHP'nin desteği olmadan yüzde 50+1 alması mümkün değildir. 31 Mart yerel seçimlerinde bunu gördük. 5 büyükşehri CHP aldı. Ancak sayın Genel Başkanımız ittifakın hakkını veriyor. 5 büyükşehri aldık, Türkiye'de birçok belediyeyi aldık. Ama bu salt CHP'nin başarısı değildir. Ortaklaşa yürüdüğümüz partilerimiz ve seçmenleri var. Bu ittifakın sonucu. Bizimde Eskişehir yerelinde de ortaklaştığımız, birlikte yürüdüğümüz siyasi partilere ve o siyasi partilere oy veren seçmenlere teşekkür ediyoruz' dedi.
EKONOMİK KAYIP
İktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğine vurgu yapan Usluer, 'Biz bir öykü yazdık. Bu öyküde başarılı sonuca ulaştığımızda bundan sonraki amacımız iktidara giden yolda birinci olmak. Bunun için yerel yönetimlerde hep birlikte her şeyden önemlisi CHP ailesi olarak örgütlerimizle birlikte omuz omuza dayanışarak ve birbirimize inanarak öykü yazmamız gerekiyor. Önümüzdeki genel seçimlere CHP olarak bir erken genel seçim taraftarı değiliz. Neden değiliz? Çünkü ardı ardına gelen seçimler ülkemiz için birer ekonomik kayıp. Ülkemiz için zaman kaybı' diye konuştu.
KÜTAHYA'YA DAVET
Daha sonra konuşan İl Başkanı Abdülkadir Adar, hükümetin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyarılarını dikkate almadığını belirterek 'Genel başkanımız hükümete yol göstericilik yapmakta. Ama üzülerek söylüyorum ki hükümet aynı duyarlılıkla bizim ikazlarımıza uyarılarımıza cevap vermiyor ve gerekeni yapmıyorlar. Ümit ediyorum ki onlar da ülke gerçeğine dönerler' dedi. Tüm Eskişehirlileri 19 Ağustos'ta Kütahya'ya davet eden Adar, 'Muratdağı'nda da siyanürlü atın aramasıyla ilgili ÇED raporu verildi. 19 Ağustos tarihinde de açılan davalar üzerine keşif yapılacak. Keşif Gediz'in Karaaağaç köyünde yapılacak. Eskişehir'den de olayı protesto etme amaçlı bir organizasyon yapacağız. İş işten geçmeden bu olayı olgunlaştırmak istiyoruz. Herkesin de katkısını bekliyoruz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim