TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, hazırlanan Eskişehir Gıda Fuarı 2019'un açılışı Eskişehir Ticaret Odası-TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. 18-21 Nisan arasında hizmet verecek fuarın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz, Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan ve birçok vatandaş katıldı.
HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNDE
Yaklaşık olarak 100 firmanın katılım sağladığı Gıda Fuarı'nın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Bazı ilkleri Eskişehir'e yaşatıyor olmaktan memnunuz. Sektörde gıda fuarı sayısının azaldığı bir dönemde Eskişehir'de gıda ihtisas fuarının organize ediliyor olması başlı başına bir başarıyken, bu dolulukta hedefiniz yüzde 40 üstünde bir dolulukta ve bu ziyaretçi ilgili ile açılıyor olması da bizim için bambaşka bir duygu bambaşka bir güzellik' diye konuştu.
KATKI SUNMAYA HAZIRIZ
Bu tarz fuarların açılmasında ve gelişmesinde ESO olarak katkı sunmaya hazır olduklarını ifade eden ESO Başkanı Kesikbaş, 'Sanayi odası olarak iki meslek grubunda toplam 79 sanayicimiz mevcut ve 2017 itibariyle de yaklaşık 200 milyon dolarlık bir ihracatları var. Ayrıca 7 milyar lira civarında da bir ekonomi yaratıyorlar Eskişehir Sanayi Odası için bu çok önemli. Eskişehir'de de başlangıç olarak böyle bir fuarın olması çok önemli. İnşallah Eskişehir'de fuarcılık daha iyi bir noktaya gelecek' dedi.
GIDA SEKTÖRÜ BÜYÜYOR
ETB Başkanı Zeydan, 'Gıda sektörü giderek büyüyen bir sektör. Gıda sektörü önümüzdeki dönem kazandırmaya devam edecek. Gıda üreticileri daha çok üretip daha çok kazanacak. Eskişehir Anadolu'nun gözbebeği. Eskişehir'in ticaretinin yüzde 60'ını hizmet sektörü karşılıyor. Tam da bu noktada gıda fuarı Eskişehir'e kazanç sağlayacak' ifadelerini kullandı.
GURURLU VE MUTLUYUM
ETO Başkanı Güler, 'Bakıldığı zaman gıda fuarımızda ortalama 100'e yakın firmanın stant açtığını görüyoruz. İnşallah bu fuar da bereketli ve katılımcı açısından bol kazançlı geçer diye umut ediyorum. İstihdam noktasında da geçici iş sağlayan bir noktaya geldik. Biz bu fuarı uluslararası fuar haline getirmeliyiz. O yüzden katılımcılara ihtiyacımız var. Şehrin tüm bürokratlarına ihtiyacımız var' dedi.
ŞEHRE KATKI SUNUYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, 'Eskişehir'in zenginliği artacak bu fuarlarla. Bunların hepsinin hedefi ihracat meselesidir. Sadece bizi doyurmak değil dışarıya da ihracat yapabilmeliyiz ve bundan da gelir elde etmeliyiz. Ticaret Odası iyi ki bu fuar alanını yaptı. Ürünler, alıcı verici ilişkileri devam edecektir mutlaka. Bu fuarları Eskişehir turizmine katkı sağlayacak sektör olarak çok önemsiyorum. Ticaret Odası'nın Eskişehir'deki sıcak suların hamam kültüründen çıkarılıp hidroterapi tesislerine dönüşmesini sağlaması lazım. Yeni tesisler kurulmalı' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak fuarın açılışı gerçekleştirildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim