Transfer yasağı kalkacak mı?
Ligde ölüm kalım mücadelesi veren Eskişehirspor'da gözler ocak ayında başlayacak olan ara transfer döneminde yasağın kaldırılıp kaldırılmayacağına çevrildi. Başkan Halil Ünal, Elazığspor karşılaşması öncesi spor muhabirleriyle yaptığı sohbette tablonun ne kadar acı olduğunu anlattı. Ünal, '1 puan için canla başla savaşan çocuklarımızın verdiği mücadeleyi herkes görüyor. Fakat bizi bekleyen tehlikeyi ise, koca şehir görmezden geliyor' dedi.

'Görüşmeler sürüyor'
Transfer tahtasını açmak için görüşmelere devam ettiğini söyleyen Ünal oluşturulan icra kurulunun da canla başla mücadele ettiğini söyledi. Ünal, 'Zor günler geçiriyoruz. Fakat daha zor ve tehlikeli günler ise kapıda. Puan almak için savaşan çocuklarımız, 6 puan silme cezaları ile karşı karşıya. Transfer tahtasını açamadığımız taktirde Allah göstermesin sonumuz amatör kümeye kadar gider' şeklinde konuştu.

'Transferi açmamız imkansız'
Başkan Ünal, transfer yasağının kalkması için her türlü çabayı gösterdiğini belirterek, 'Transfer tahtasını açmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat para almadan imza vermeye yanaşmayan oyuncular var. Ortada olan gerçek ise, bugün 1 liramız bile yok. Parayla transfer tahtasını açmamız imkansız. Bunu bizden alacakları olanlar anlamalı. İcra kurulu üyeleri ve taraftarlarımız yaptıkları kampanyalar ile kulübü günlük olarak ayakta tutmaya çalışıyor.'

'Sözün bittiği yerdeyiz'
Ünal açıklamaların sonunda ise, 'Taraftarlarımız içinde bulunduğumuz durumun farkında, savaşıyor. Bu savaş kulübün kurtuluşu için değil, yaşaması için verilen bir mücadele. Kulübün kurtuluşu ise, elimizde bulunan projeye destek verilmesine bağlı. Bunu defalarca söyledik. Taksi projesine şehrin her kesimi destek veriyor fakat işi bitirecek olan şehrimizin yöneticisi, buna hayır diyor. Açıkçası sözün bittiği yerdeyiz. Futbol tarihinin bir efsanesi, yok olmakla karşı karşıya' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim