Mısır veya bulgurla hazırlanan geleneksel bir Türk içeceği olan boza, içinde onlarca vitamin barındırıyor. Hem kronik hem de mevsimsel hastalıklara karşı güçlü bir korunma kalkanı sağlayan boza, soğuk havalarda genç-yaşlı pek çok insana şifa oluyor. Eskişehir'in simgesel kuruluşlarından olan bozacı çalışanlarından Necati Aslan, bozanın faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade etti. Aslan, 'Başta probiyotik özelliği, lohusa hanımlar için süt yapıcı özelliği var. Vitamin deposu; A vitamini, B vitamini, ekşimesinden dolayı C vitamini, fosfor, demir, kalsiyum içerir. Kış aylarında soğuk algınlıklarından, gripten, nezleden korur. Koruyucu içermediği için bozamızın özelliği bu' dedi. Genç nesillerin boza kültürüne yabancı kaldığını söyleyen Necati Aslan, 'Bozayı tüketmelerini öneriyorum. 'Neden?' derseniz, diğer içeceklerden çok faydalı. Grip olan, nezle olan, öksürüğü olan gençlerin bozayı tüketmelerini öneriyorum. Bir ürün pakete, ambalaja giriyorsa o üründe muhakkak kimyasal vardır. Bizim ürünümüzde kimyasal kesinlikle olmadı, olmayacak da' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim