Protokol imza törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Aysan Levin Hoşver katıldı. Protokol kapsamında Ford Otosan Eskişehir Fabrikası bünyesinde görev alan eğitmenler tarafından ESTÜ öğrencilerine güz ve bahar dönemlerinde toplam 18 adet seminer ve 2 adet kredili ders verilecek.
ÖRNEK OLSUN
Gerçekleştirecekleri uygulamanın Türkiye genelindeki diğer üniversite ve sanayi kuruluşları için de örnek teşkil etmesini dileyen Rektör Döğeroğlu, 'Bugün burada bulunma sebebimiz olan 'ESTÜ - Ford Akademi Eğitim Protokolü'nün üreten, yeni nesil mezunlar yetiştirmek açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Çalışma hayatına hazır bireyler yetiştirebilmek için bu tür anlamlı iş birliklerinin artmasını diliyoruz.' dedi.
BAĞLAR GÜÇLENSİN
'ESTÜ- Ford Akademi Eğitim Protokolü'nün sanayi – üniversite ortaklığını güçlendireceğini belirten Fabrika Müdürü Aysan Levin Hoşver, 'Eskişehir başta olmak üzere yürüttüğümüz araştırma ve projelerde üniversite ve sanayi olarak birbirimizin yanında yeterince yer almadığımızı hissettik. Bu eksikliği hissettiğimizde güçlü altyapısı ve alanında öncü fakülte ve meslek yüksekokulları olan Eskişehir Teknik Üniversitesi ile iş birliği yapmak için stratejik gelişim planlarımızı uygulamaya başladık' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim