Orhangazi Mahallesi'nde bulunan Osman Efendi Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri ve mahalle sakinleri, mahalleyi ikiye bölen demiryolunun üzerine üst geçit yapılmamasından şikayetçi. Defalarca seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri ve Orhangazi Mahalle Muhtarı İhsan Çağlar, tehlike arz eden demiryolunun üzerine üst geçit yapılmasını istiyor. Markete, camiye gitmek için en az 2 km yol yürümek zorunda kaldıklarını anlatan Asiye Kuyukazan, 'Buraya ya alt geçit ya üst geçit istiyoruz. Çocuklarımız geçemiyor. Dün ben doktora gittim geldim kapalıydı, giremedim. Çocuklar, işçiler servise binemiyor. Bize bir çare. Bize bir çare bulsunlar. Bütün yollar yapılıyor. Şu küçücük yeri yapamıyorlar' dedi. Her gün işe bisikletle gidip geldiğini anlatan Sevgi Başaran ise, bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORLAR
Kendi imkanlarıyla telleri açtıklarını fakat birilerinin gelip kapattığını belirten İbrahim Turan ise, 'Burası kestirme bir yol. Dolaşacağın yol da 2 km. Hastası olan, yaşlı olan var' diye konuştu. Mağdur olduklarını söyleyen Bülent Akar, 'Servisle işe gidip geliyoruz. Çoğu zaman dolaşmak zorunda kalıyoruz ilerden ama orası da en az 2 km yol. İnsanlar ne çocuğunu servise bindirebiliyor ne de ekmek alabiliyor. Aşağı inen yukarı çıkamıyor, yukarı çıkan aşağı inemiyor' dedi. Kalıcı çözüm istediklerini vurgulayan Zehra Duman, 'Okulumuz yukarıda. Bakkalımız, her şeyimiz burada. Bir yerde tıkandı bu konu. Çocuğum dün servisten inmiş 2 km yol yürüyüp öyle eve gelmiş. Buraya bir sinelazisyon mu yapacaklar artık ama bir çözüm bulunsun' şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde okuyan ve Osman Efendi Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler ise, okula gidebilmek için tehlikeli bir yöntem seçmek zorunda kalmış. Öğrenciler, caddeden dolmuşla okula gitmenin kendileri için masraflı olduğunu söyleyerek, demiryolunun arkasında kestirme yoldan okula gitmek istiyor. Demiryolunun kenarlarında bulunan demir korkuluklardan atlayan öğrencilerden Bilal Akgüneş, 'Osmangazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencisiyim. Arkadaşlarımızla bu yolu kullanıyoruz. Burada tren yolu var. Buraya bir üst geçit yaparak bu geçişi kolaylaştırmalarını istiyoruz. Ama herhangi bir güvenlik önlemi yok. Yola çıkıp otobüse binmek zorundayız. Oradan da ring hattına binmemiz lazım bölüme gidebilmek için. Bu demek günde dört kere yol parası vermek zorundayız' dedi. Yola çıkıp dolmuşla gitmek hem masraflı hem de çok uzun zaman aldığını anlatan Mertcan Kurt, 'Her gün bu yoldan gidiyorduk. Hep demirlerden atlamak zorundayız. Atlamasak dolmuşa binmemiz gerekiyor. Okulun içinden de yürümemiz lazım. Buradaki yoldan gidersek hem yol parası vermiyoruz hem de daha kestirme bir yoldan gitmiş oluyoruz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim