Talihsiz bir yenilgi aldık

Sözlerine Mersin maçını değerlendirerek başlayan Sağlam, 'Talihsiz ve ağır bir mağlubiyet aldık. Çok üzüldük. Bu karşılaşmada aldığımız yenilgi bize çok fazla değer katabilir. Yenilginin faturasınıu herhangi bir futbolcuya çıkarmak yanlış olur. Rehavete kapılmış olabilir futbolcular. 2-0'lık üstünlük ve daha sonra rakibin 10 kişi kalması bizi rahatlatmış olabilir. Ancak Mersin maçında alınan bu yenilgi sonrasında ileride iyi ki o yenilgiyi almış diyebileceğimiz dersler çıkardığımızı düşünüyorum' dedi. Kırıkhan maçını da değerlendiren sağlam 'Rahat bir skor aldık. Oyun olarak belki iyi değildik. Ancak önemli olan futbolcularımızdan alacağımız mesajlardı Bazı futbolcularımız iyi mesajlar verirken bazıları veremedi' diye konuştu.

Gün onların günü

'Kaostan beslenen bir yapımız var' diyerek isim vermeden bazı çevreleri eleştiren Sağlam 'İşlerin kötü gitmesi bazı insanları sevindiriyor. Bu kaostan beslenenler var. Gün şuanda onların günü. Antrenörlükte 10. senemdeyim. Daha öncede erken dönemlerde haksız eleştiriler almıştım. Ancak zaman ilerleyip iyi bir noktaya geldiğimizde çok özür işittim. Çok erken felaket tellallığı yapanların mahcubiyet duyduklarına çok şahitlik ettim. Eleştiri bu işin olmazsa olmazı iyi niyetli eleştirilere bakarak bizde hatalarımız görebiliriz. ' dedi.

Geçmişte yapılan hataların

sıkıntısını çekiyoruz

Geçmiş dönemde yapılan hataların sıkıntılarını yaşadıklarını belirten Sağlam, 'Bazıları bahane arıyor diye eleştirebilir. Ancak gerçekten kulübümüz ekonomik olarak rahat değil. geçmiş dönemde yapılan hataların sıkıntılarını çekiyoruz. Ben mecbur değildim. Yaz döneminde bonservissiz futbolcu aramaya, düşük maliyetli futbolcu aramaya. Maceracı bir yapım yok. Ancak ben bu sıkıntılara göğüs geriyorsam. Herkes gerecek. Şehirde maalesef beklediğimiz tablo bir türlü oluşmadı. Ben buradan ETİ'ye teşekkür ediyorum. Ancak Şehrin diğer kesimlerinden de destek gelmesi gerekiyor Biz Eskişehirspor'un geleceği için bu politikaları sürdürmek zorundayız. Belki gelecek senede yine maliyeti düşük futbolcular ile yolumuza devam edeceğiz. Şuanda Eskişehirspor mali konularda ciddi sıkıntıları var. Ancak ödemelerle ilgili bir sıkıntı takım içerisinde yok' diye konuştu.

Gelenler takımı desteklesin

Balıkesir maçında taraftardan destek beklediklerini belirten tecrübeli teknik adam 'Bu dönem içerisinde iniş çıkışlar olabilir. Bu tür durumlar normaldir. Diğer takımlarda da aynı iniş çıkışları görüyoruz. Balıkesirspor karşılaşmasında çıkış yakalamayı hedefliyoruz. Benim taraftardan tek bir ricam var. Kaç kişi gelecekse gelsin ancak gelenler 90 dakika boyunca takıma destek çıksın futbolcularımın moral ve motivasyonu üst seviyeye taşısın' dedi.

Endişem yok

Ligin henüz 7. haftasında olduklarını belirten Sağlam 'Bir galibiyet ile üstümüzdeki 6-7 takımı altımıza alabilecek bir konumdayız. Şuanda istenilen yerde değiliz. Ama ben gelecekten umutluyum. Takımıza ve oyuncularımıza güveniyorum. Böyle durumlarda kendi içinizdeki yürekli insanları görebiliyorsunuz. Sorumluluk sahibi insanlar bu tür durumlarda ellerinden geleni yapıyorlar' diye konuştu.

İyi olmak zorundayız

Şuanki kötü tabloya rağmen başkan ve yönetimin takıma yaklaşımından övgü ile söz eden Sağlam, 'Mersin yenilgisi sonrasında başkan ve yönetim bizi tesislerde karşıladı. Ben buradan başkan ve yönetimime çok teşekkür ediyorum. Bu takıma inanalar için iyi olmak zorundayız. Eskişehirspor'u gerçekten seven insanlar için daha iyi olmak gibi bir görevimiz var. Biz buradan güçlenerek çıkacağız.

Editör: TE Bilisim