Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasıyla birlikte, eğitimde yeni çalışma takvimi de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda nisan ve kasım aylarında birer hafta ara tatil uygulanacağını açıkladı. Yapılan açıklama sonrası öğrenci ve velilere uygulamayı sorduk.

YARARLI OLMADI
Semih Doğan (18): 'Değiştirilmesi gereken başka konular vardı. Öncelik tatil değildi. Tatilden önce diğer konulara yoğunlaşması gerekirdi. Ama saçma olmuş. Yararlı olduğunu düşünmüyorum. Ders sayıları düşürülebilirdi.'
Berkay Davarcıoğlu (20): İyi bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Mevcut sistemi değiştirmek pek iyi bir şey değil. Üniversiteye hazırlanırken çalışma fırsatları olacağı düşünülüyor. Ama okul zaten izin veriyor ya da rapor alınıyor.'
Ceyda Çabuk (15): Sınavlardan sonra ara verilmesi çok güzel bir şey. Sınavlara giriyoruz ve dinlenme fırsatımız oluyor. Üniversite sınavı öncesi tatil verilmesinin sınav için çok etkili olacağını düşünmüyorum. Ama öğrenciler açısından tatil tabi ki güzel bir şey.
İlayda Emet (15): Bence çok güzel bir uygulama olmuş. Bir haftalık da olsa ara verilmesiyle öğrenciler daha da dinlenmiş olacaklar. Sınava hazırlanmam için de verilen süre faydalı olabilir. En azından dinlenme fırsatı bulabilirim.

GÜZEL UYGULAMA
Selin Merve Yurtçu (14): Aslında bana göre güzel bir uygulama. Ama saçma bir kısmı var. 11 hafta düşürülmeyip 13 hafta kalsa daha iyiydi. Her öğrenciye göre tatil yapmak iyidir. Ders çalışmak açısından da Kasım değil de Nisan ayının daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Melis Kaya (14): Bence ders yoğunluğuna göre iyi, çalışma fırsatı bulabilirsin. Özellikle üniversite sınavlarının yaklaştığı zaman ara olması kafamızı dinleme açısından faydalı olur. Ama yaz tatilinden kısmaları kötü oldu.
Dilek Öndersev: Ben olumlu bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çocukların ara dinlenmelerine fayda sağlayacağını düşünüyorum. Tatil süreleri kısalmadı, sadece süreç bölündü. Bu uygulama dinlenmeleri açısından gerekli.
Derya Ercan: Öncesinde etkilerine bakılsaydı olurdu ama güzel de olabilir. Çok da eğitime öğretime katkı sağlayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gerek yoktu bence. Çok katkı sağlayacağını da düşünmüyorum. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim