Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne bağlı Narkotik Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından Barlar Sokağı, Adalar, Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde ve sürekli ikamet değiştiren, üniversite öğrencilerine ve eğlence mekanlarına eğlenmek için gelen vatandaşlara bonzai ve uyarıcı ecstasy hap sattıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Şahısların uyuşturucu madde ticareti yaparken gizliliğe polise karşı dikkatli davranarak sık sık telefon hatlarını ve kaldıkları evleri değiştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin genellikle günlük yada birkaç günlük apart tabir edilen evlerden kiraladıkları, uyuşturucu madde satışını ise kullanmakta oldukları telefon hatları üzerinden yaptıkları belirlendi.

OPERASYONDA 33 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Yapılan çalışma sonrasında başlatılan operasyonda ise, 21 adet ara yakalamada 25 kişiye 'Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul Etmek veya Bulundurmak' 3 kişiye 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan işlem yapıldı. Diğer yandan ise, haklarında işlem yapılan 28 kişiye uyuşturucu madde sattığı tespit edilen 6 kişinin kimliği tespit edildi.

Ekipler, 'Toplu Şekilde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Maddeleri Temin Etmek, Nakletmek, Satışa Arz Etmek ve Satmak' suçundan 5 şüpheliye yönelik 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda, A.A. (40), A.D. (22), K.Ş. (25), O.Ü. (27) ve M.İ. (17) şahıslar yakalanırken, B.T. (21) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan operasyonda ise, 2,9 gram esrar maddesi, 6,75 gram bonzai maddesi ve 99 adet ecstasy hap ele geçirildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim