Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
ORTAK ÇALIŞMA
İmza töreninden önce konuşan ve kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Rektör Çomaklı, 'Milli Eğitim ile bizim tüm alanlarımız örtüşüyor. Çünkü Milli Eğitim'in yetiştirmiş olduğu çocuklar bize geliyor ve bizler de onları topluma kazandırmak üzere burada yüksek eğitime tabi tutuyoruz. O yüzden Milli Eğitim'in çalışmaları bizim için önem arz ediyor. Bugün buradaki iş birliğimizde ilk olarak üniversite öncesi çocukların ölçmesi değerlendirmesi için bir iş birliği protokolü imzalayacağız. Diğeri de kültürel mirasın korunmasına ilişkin protokol. Eskişehir ilinin kültürel açıdan korunması açıdan üzerimize ne düşüyorsa milli eğitimle ortaklaşa üzerimize düşeni yapacağız' diye konuştu.
TOPLUM HAREKETLENİYOR
Rektör Çomaklı'ya teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, 'Milli Eğitim'in en önemli unsuru olan ölçme değerlendirme mekanizmasının daha iyi çalışmasını ve çocuklarımızın daha iyi noktaya gelmesini sağlayacak tüm çalışmalarda buradaki tüm hocaların bize kapılarını açmaları çok güzel. Bu tür protokoller öğrencilerimizi, velilerimiz harekete geçiriyor. Toplum hareketleniyor. Eğitimin daha iyiye gitmesi için veli ve öğrenciler bizlerle ortak bir şekilde çalışıyor' dedi. Konuşmaların ardından Rektör Çomaklı ve İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, protokole imza attı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim