Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Karşılamaya vali yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda valilik çalışanı katıldı. Vali Çakacak, tek sıra halinde kendisini karşılayanlarla tokalaştı, ardından polis tören mangasını selamladı.

BİZLERİ KENDİLERİNDEN BİRİ OLARAK GÖRSÜNLER
Makamında açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, 'Son çıkan Valiler kararnamesi ile Mersin Valiliğinden Eskişehir Valiliğine atandım ve şuan itibariyle göreve başladım. Güzel ülkemizin değişik yerlerinde Manisa'dan Van'a kadar bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yaptım. Bugünden itibaren bu görevime Eskişehir Valisi olarak devam ediyorum. Eskişehir'de Eskişehirlere hizmet etmek benim için bir onur bir şereftir. Milletimize hizmet bir onurdur, bir şereftir. Bizler devletimizin de milletimizin hizmetinde bize tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Makamlar ne olursa olsun benden ziyade biz demek önemlidir. Çünkü tek kişi ile hiçbir iş olmaz. Başları ekip işidir. Ekip çalışmasıdır, dolayısıyla biz burada ekip derken sadece kamu kurum ve kuruluşlarını kast etmiyoruz. Eskişehir'in tüm dinamiklerini kast ediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde Eskişehir halkına en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız. Birlik beraberlik içerisinde diyorum çünkü valilik makamı devletin ve hükümetin temsil makamı. Valiliğin koordinasyonunda tüm dinamikler bir ve beraber olacak ki hem ülkemizin hem ilimizin ihtiyacı olan birlik beraberliğin en güzel örnekleri gösterilsin. Biz Eskişehirlilerden bizleri kendilerinden biri olarak görmelerini arzu ediyoruz' dedi.

VALİDEN KAMU ÇALIŞANLARINA TAVSİYELER
Kamu çalışanlarına ve daire müdürlerine tavsiyelerde bulunan Çakacak, 'Milletin hizmetinde, milletimizin bulunduğu yerden daha ileriye götürülmesi noktasında valiliğimizin koordinasyonunda, ilimizin tüm kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olan odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kısacası Eskişehir'imizin tüm dinamikleri ile birlikte bizden önce görev yapan vali arkadaşımızdan devraldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara dikmenin gayreti içerisinde olacağız. Milletimize hizmet ederken ana felsefemiz, ulaşılabilir olmaktır. Ben Kırşehir'de görev yaptım. Ahi Evran'ın memleketinde ve Kırşehir'de görev yaptığımız süre içerisinde biraz daha derinlemesine bilgi sahibi oldum Ahi Evran felsefesi ile. Ahi Evran der ki elin kapın sofran açık olsun güler yüzlü olun tatlı dilli olun. Biz sadece bu ilkeyi kamu yönetiminde vatandaşlarımıza karşı uygularsak, vatandaşımızın devletine olan güveni artar. Toplumsal huzura toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Onun için kamu görevlisi tüm arkadaşlarımdan benim ricam kapılarımızın vatandaşımıza açık olması. Kapının vatandaşa açık olması demek tabi ki ulaşılabilir olmak demektir. Göreve başladığımız günden bugüne kadar hep felsefem şu olmuştur. Daire müdürü arkadaşlarıma da tavsiyemiz, vatandaşlarımıza karşı tutumumuzla ilkemiz kendimiz, eşimiz, annemiz, babamız ve çocuklarımız bir resmi daireye gittiğinde nasıl davranılmasını istiyorsak bizler de böyle davranmak zorundayız. Böyle davranırsak vatandaşın gönlüne girmiş oluruz. Önemli olan vatandaşın gönlüne girmektir, vatandaşımızla ilgilenmektir. Vatandaşımız aslında ilgi istiyor. Gösterilen tatlı dil vatandaşın resmi dairlerden huzur içerisinde ayrılmasına vesile olur. Bugünden itibaren aldığımız hizmet bayrağını ilimizin tüm dinamikleri ile birlikte daha ileriye götürme noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız' ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Çakacak, 'Ülkemizin şu son zamanlarda birlik beraberliğe son derece ihtiyacı var. Bu ülke birlik beraberlik kardeşlik üzerine kuruldu ve atalarımız bu cennet vatanı bizlere emanet etti. Bizler de bu emaneti gelecek kuşaklara birlik beraberlik içerisinde aktarmak durumundayız. Hangi kurum olursa olsun, STK, kamu kuruluşları, basınımız, vatandaşlarımız bir ve beraber olursak güçlü oluruz. Hem Eskişehir'in ihtiyacı var hem ülkemizin ihtiyacı var. Çünkü 1 yıl önce maalesef 15 Temmuz gibi bir kabus yaşadık ama cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesiyle birlikte 7'den 70'e, kadın erkek demeden milletimizin değerli evlatları tarihte birçok kez örneğini gösterdiği gibi birlik beraberliğin nasıl bir güç olduğunu bütün dünyaya gösterdiler. Onun için bizler farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek bir ve beraber olduğumuz müddetçe ülkemizin yolu milletimizin yolu açıktır' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim