Has Bahçe Açıkhava düğün salonunda düzenlenen piknik programına; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve bakıcı anneler katıldı.

Çeşitli müzik ve oyunlar eşliğinde, çocukların doyasıya eğlendiği programda Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna'da oyunlara eşlik etti. Çocuklarla voleybol ve futbol oynayan Vali Tuna, anne baba şefkatinden uzak kalmış çocuklara yalnızlıklarını hissettirmemek için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını belirtti.

Devlet olarak çocukların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Vali Tuna, 'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman sevgiye ihtiyacı vardır. Anne baba şefkatinden uzak kalmış bu çocuklarımıza anne baba şefkatı veremezsek bile onların yalnız olmadıklarını hissettirmemeye çalışıyoruz' dedi.

Vali Tuna, devlet güvencesi altında bulunan çocukların toplumla daha kaynaşık, daha iç içe, daha insanı bağlar kurmaları adına yapılan bu tür faaliyetlerin büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Programın sonunda Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna günün anısına çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 100. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri ise, Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna'ya sanat atölyesinde seramikten yaptıkları işlemeli çini vazoyu hediye etti.(HM)

Editör: TE Bilisim