Heyete, Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer ve Demiryolu Trafik Denetleme Koordinasyon Müdürü Aykut Özay tarafından bilgi verildi. Aykut Özay, bir lojistik birimi, lokomotiflerin tamir ve bakımlarının yapıldığı bir depo ve aynı zamanda vagonların bakımlarının yapıldığı bir tamir atölyeleri olan merkezde, 630 personel çalıştığını söyledi.
İnceleme esnasında konuşan Vali Tuna, Eskişehir'in içinde yolcu hizmetlerini yürüten sadece Gar Müdürlüğü'nün kaldığını belirterek, onun dışındaki bütün tren bakım hizmetlerinin Hasanbey lojistik Merkezi'nde gerçekleştirildiğini söyledi. Hasanbey'in önemli bir lojistik merkez olduğunu kaydeden Vali Tuna, 'Hasanbey, Eskişehir'in geleceği açısından lojistik sektörünün çok önemli bir yeri olacak. Ulaşım açısından kavşak noktasında olan, arazisi müsait ve gelişim potansiyeli yüksek. Eskişehir'in gelişen sanayisiyle birlikte, burası önemli bir merkez olacak ve bu işten büyük paralar kazanacak. Bugün buraya, mevcut potansiyelimiz nedir? İmkanlarımız nedir? Devlet olarak neler yapılıyor? Hem bu konuda yetkililerden bilgi almak, hem de tesisleri yerinde görmek ve personelimizle birlikte olmak için lojistik merkezimize geldik' diye konuştu.
Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi'nin Türkiye'de tek olduğunu belirten Vali Tuna, merkezin çok önemli bir hizmet gördüğünü söyledi.
Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise, 2005 yılından beri etap etap yapılan merkezin Gemlik bağlantısının mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Merkezin 1-1,5 ayda yaklaşık 50 bin ton yük taşımacılığı yaptığını söyleyen Milletvekili Can, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının devreye girmesiyle birlikte kentin çok büyük önem kazanacağını kaydetti. (HM)

Editör: TE Bilisim