Yangının çıktığı Şerafettin Atmaca'ya ait Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak'taki eve giderek incelemelerde bulunan Vali Tuna, sevindirici olanın can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.
Yangında okul kitapları yanan 9 yaşındaki Fırat Atmaca'ya yeni kitap, okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediye eden Vali Tuna, 'Cana herhangi bir şey gelmediği için şükretmemiz lazım. Eskişehir'de olduğu gibi memleketimizin her tarafında zor şartlar altında yaşamaya çalışan, geçimini sağlayan insanlar var. Başka yörelerden gelmiş, buraları kendilerine yurt edinmiş çeşitli alanlarda iş yapmaya çalışan insanlar var. Burada herkese görev düşüyor. Başta idareci olarak bize, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, aynı zamanda çocukları okullarda okuduğu için okullardaki müdürler, yöneticiler ve öğretmenlerin oradaki ailelerin durumunu yakından bilmeleri lazım. Okul yöneticileri, çocuklara soracaklar 'annen, baban ne iş yapıyor?', 'Seninle ilgileniyor mu?', 'İhtiyaçları var mı?' Varsa onlardan aldıkları bilgi tespit ettikleri bir şeyi hemen gereken ilgili yerlere bildirmeleri önemli. Toplum olarak hepimize görev düşüyor' dedi.
Ailenin yangında meydana gelen zararının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanacağını belirten Vali Tuna, 'Devletimiz, her zaman zor durumda kalan vatandaşımızın yanındadır' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim