Hastanede hayatını kaybetti
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 15 Mart'ta yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca Eskişehirspor'un eski kaptanı Erkan Zengin'e, bir arkadaşının aracılığı ile takım arkadaşları ile birlikte mezarı başında ziyaret etmesini vasiyet etmişti.

İsveç'ten gelecek
Eskişehirspor'dan vatandaşı olduğu ve futbola başladığı İsveç'in Hammarby takımına transfer olan Erkan Zengin'de bu vasiyeti yerine getireceğini söyledi. Erkan Zengin'in babası Yılmaz Zengin de vasiyet karşısında yoğun duygular yaşadığını belirterek, 'Bu millet ve bu devlet sizlerle gurur duyuyor. Sizleri bizim devamlı kalbimizde olacaksınız ve dualarımızı hiç eksik etmeyeceğiz. Şehidim rahat uyusun en yakın zamanda ziyaretine geleceğiz' dedi.

'Olur da şehit olursam…'
Üç gün önce Eskişehir'de yapılan hazin bir törenle son yolculuğuna uğurlanan Piyade Binbaşı Dunca'nın şehit olmadan bir ay önce en yakın arkadaşına bir vasiyette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Dunca, arkadaşına 18 Şubat'ta gönderdiği telefon mesajında, 'Hacı ne yapıyorsun? Biz içeri giriyoruz. Sağ salim geri dönersek eğer bu mesaj sende kalsın ama olur da şehitlik rütbesi nasip olursa bu sana vasiyetim olsun' ifadelerini kullanmış ve Erkan Zengin'in mezarını ziyaret etmesini istemişti.

Editör: TE Bilisim