Eskişehir'de şebeke suyuna yapılan yüzde 60 oranındaki zam, AK Parti İl Teşkilatı tarafından Hamamyolu'nda protesto edildi.
FAHİŞ ÜCRET
AK Parti Meclis Grubu'nun karşı çıkmasına rağmen zammın yapıldığını belirten Çalışkan, zam oranın anlayışla karşılanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Bir yıl içinde Kalabak Suyuna da yüzde 82 oranında zam yapıldığını hatırlatan Çalışkan, 'Bu zam, başka alternatifi olmadığı için, şebeke suyunu kullanmaya mecbur olan hemşerilerimiz için, bir zulümdür. Musluklardan akan suyun içilmediği, güvenle kullanılmayan, bulanık ve sağlıksız olan şebeke suyunu, bu kadar fahiş bir ücretten satan belediye, Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur' diye konuştu.
GERİ ALINSIN
Belediye yetkililerine seslenen ve zammın geri alınmasını isteyen Çalışkan, 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, en temel tüketim ihtiyacı olan suya zam yapmak yerine hizmet kalitesini artırmaya ve vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli su temin etmenin en başlıca görevleri olduğunu hatırlatmak istiyoruz! Bu zamdan bir an önce vazgeçin, vatandaşlarımızı mağdur etmeyin. Sizler bu yanlıştan dönünceye kadar mücadelemizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim