Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Eskişehir ziyaretinde şehrin içme suyu hakkında yaptığı açıklamalarının yanlış olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Şehir merkezimizde şebeke suyunun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan uygunluğu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürekli ve düzenli olarak takip edilmektedir.Halk Sağlığı Müdürlüğü, kimyasal açıdan, yılda 10 kez 28 parametrenin denetimi için sudan numuneler alarak Afyon Akredite Halk Sağlığı Laboratuvarı'na göndermektedir. Gönderilen numunelerin analizleri yapıldıktan sonra rapor hazırlanarak ESKİ Genel Müdürlüğüne bildirilmektedir.Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her ay içerisinde en az 20 noktadan numuneler alınarak 9 adet kimyasal ve 3 adet mikrobiyolojik parametre analizleri yapılmaktadır' ifadelerini kullandı.

2 MİLYON 200 YÜZ BİN LİRA YATIRIM YAPTIK

Şehre daha iyi hizmet verebilmek için 2017 yılı Ocak ayı itibariyle ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 milyon 2 yüz bin lira yatırım yapılarak modern bir Merkez Laboratuvarı kurduklarını hatırlatan Büyükerşen, 'Kimyasal ve mikrobiyolojik olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından takip edilen bütün parametreler ile pestisit parametreleri Genel Müdürlüğümüz tarafından da ayrıca takip edilmektedir. Merkez Laboratuvarımız arıtılmış sulardan saatlik, günlük, haftalık numuneleri alıp gerekli analizleri muntazam yapmaktadır. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereğince istenilen parametrelerin günlük olarak takip edildiğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Şehir merkezindeki depolar, terfi merkezleri ve şehrin farklı noktalarından da numuneler alınarak sürekli analizleri yapılmaktadır' diye konuştu.

6 MERKEZE DAHA ARITMA TESİSİ
Ayrıca şehrin altı noktasında su arıtma tesislerinin ihalelerinin bittiğini ve yapımına başlandığını kaydeden Büyükerşen, 'Çifteler Merkez, Alpu Merkez, Alpu Bozan, Günyüzü Merkez ve Atlas Mahallesi, Seyitgazi Beşsaray-Üçsaray- Göknebi Mahalleleri, Seyitgazi Akin-Gemiş ve Kırka Mahallelerine yapılacak olan arıtma tesislerinin ihaleleri tamamlanmış olup yapımlarına başlanmıştır. 2017 yılı içerisinde yapımları tamamlanacak olan arıtma tesislerinden sonra daha güvenilir su bu noktalardan verilebilecektir' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim