Seçmen kağıtlarının dağıtımıyla alakalı bilgi veren yaklaşık 23 bin seçmeni bulunan Şirintepe Mahallesi Muhtarı Selami Çetin, kendilerine verilen sürenin az olduğuna dikkat çekerek, 'Dolayısıyla vatandaşların yığılması var' dedi.
Yığılmayı önlemek için 5-6 kişilik bir ekiple seçmen kağıtlarının dağıtımını yaptıklarını anlatan Çetin, 'Ekibimizle birlikte muhtarlığa gelen vatandaşları bekletmeden seçmen kağıtlarını dağıtmaya çalışıyoruz. Yaşlı, hasta veya çeşitli sebeplerle muhtarlığa gelemeyen vatandaşların ise evlerine giderek seçmen kağıtlarını veriyoruz. Yani vatandaş bizi arıyor 'gelemeyeceğim' diyor. Biz de akşam mesai bitiminden sonra kişinin evine giderek teslim ediyoruz. Hızlı bir seçim süreci geçiriyoruz. Vatandaşın oyunu kullanabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz' diye konuştu.

'PAZAR GÜNKÜ SEÇİMLERE KATILIMIN YÜKSEK OLACAĞINI
DÜŞÜNÜYORUM'
Muhtar Çetin, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımın yüksek olacağını düşündüğünü de ifade ederek, şöyle devam etti:
'Ben katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Çünkü seçim kağıtlarına talep çok fazla. Aslında vatandaşlar muhtarlığa gelmeden internet üzerinden alarak da kullanabilir, ama vatandaşlar ısrarla muhtarlıklara gelerek seçmen kağıtlarını alıyor. Bu, vatandaşın oyunu kullanacağı anlamına geliyor.'
Çetin, hafta sonu çok fazla yoğun olmaması için vatandaşlara seçmen kağıtlarını cuma gününe kadar almalarını tavsiye etti. (İHA)

Editör: TE Bilisim