Orhangazi Mahallesi'nde Ömür Mevkii'nde bulunan Edebali İlköğretim Okulu 1975 yılından beri faaliyet gösteriyor.

170 ÖĞRENCİ

Okul 2012-2013 Eğitim yılında 4+4+4 Sistemi kapsamında İlk ve ortaokul olarak ikiye ayrıldı. Bahçe içerisinde bulunan üç katlı bina Edebali Ortaokulu olurken, diğer küçük bina ilköğretim okulu yapıldı ve ad olarak şehit ismi verildi. Okulun adı Şehit Mehmet Taş İlkokulu oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü Edebali Ortaokulu'nu kapatma kararı aldı. Bundan dolayı Şehit Mehmet Taş İlkokulu iki binada eğitim verecek. Edebali Ortaokulu'nda eğitim gören 170 civarındaki öğrenci gelecek eğitim yılında 300 metre uzaklıktaki Dr. Mustafa Çamkoru Ortaokulu'nda gitmek zorunda kalacak.

VELİLER ÖNERİDE

BULUNDU

Kapatma kararına tepki gösteren Edebali Ortaokulu velileri, 'Bizim binamız üç katlı ve donanım olarak, Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu'ndan daha iyi. Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu sadece iki katlı. Derslik sayısı bizden az. Bizim çok amaçlı salonumuz var, bahçemiz büyük. Doktor Mustafa Çamkoru'nun çok amaçlı salonu yok. Kapatılma konusunda ilkokul kısmında bir sınıf eksikliği gerekçe gösterilmiş. İlkokul ile ortaokul arasında duvar çekilebilir. Doktor Mustafa Çamkoru'da eğitim gören 130 öğrenci Edebali'ye gelir. Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu da bağımsız bir anaokulu yapılabilir. Böylece bölgede anaokulu ihtiyacı giderilmiş olurdu ' diye öneride bulundu. Okulun kapatılması kararından sonra bazı velilerin, 'Çocuğumu Doktor Mustafa Çamkoru'ya göndermem. Şehir merkezindeki okullara gönderirim' diyerek, yaşananları protesto ettiği öğrenildi.

OKULUNA DÖNMESİ

GEREKİYOR

Mustafa Çamkoru Ortaokulu Müdürü Hüseyin Okur, aynı zamanda Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne vekaletle yapıyor. Bu okul yıllardır müdürsüz idare ediliyor. Belki de bundan dolayı öğrenci sayısı Edebali Ortaokulu'na göre az. 10 Haziran 2014'de yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmeliği'nin 27. Madde C bendine göre kapanan okulların müdürleri yeni bir görevlendirme yapılmadığı takdirde öğretmenliğe dönmek zorunda. Eskişehir'e yeni Milli Eğitim Şube Müdürleri atandı. Bundan dolayı Şube Müdürlüğü görevini vekaletle yapan Hüseyin Okur, tekrar eski okuluna dönmesi gerekiyor.

OKUR EDEBALİ'NİN

MÜDÜRÜ OLSAYDI

Eğer Edebali yerine Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu kapanmış olsaydı, Okur'un okul müdürlüğü düşecek, öğretmenliğe dönmek zorunda kalacaktı. İnsanın aklına şu sorular geliyor; Hüseyin Okur'un okul müdürlüğü düşmesin diye mi Doktor Mustafa Çamkoru değil de Edebali Ortaokulu kapanıyor? Hüseyin Okur, Edebali'nin müdürü olsa, bu okul kapanır mıydı? Şükrü Sağıroğlu, iktidara yakın Eğitim Bir-Sen'in üyesi değil de, Türk Eğitim-Sen üyesi olduğu için mi Edebali Ortaokulu kapanacak? Okulun kapanmasıyla Eskişehir'in en tecrübeli okul müdürlerinden birisi olan Şükrü Sağıroğlu öğretmenliğe dönmek zorunda kalacak. Sağıroğlu'nun okul müdürlüğünü bitirmek için mi bu okul kapatılıyor?

'BİLGİM VE DAHİLİM YOK'

Bu iki okuldan birisinin kapatılması gerekiliyordu. Ancak Vekil Şube Müdürü Hüseyin Okur'un kapatılmayan okulun müdürü olması nedeniyle bu iddialar ortaya çıkması da doğal. Bu konuyla ilgili Hüseyin Okur'u telefonla aradım. Okur, bana, 'Okul kapatma kararını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü istemiş. Bu onların tasarrufu. Benim bu olayla ilgili bilgim ve dahilim yok' dedi. Okur'un, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim'in, İl Milli Eğitim'e bu konuda teklif yazısı yazdığından bahsetmemesi dikkati çekti.

NEDEN VELİLERDEN

SAKLANIYOR?

Edebali ve Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokullarının velileri, mahalle muhtarını da yanlarına alarak, bu kapatılma kararını görüşmek için Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'i ziyaret etmiş. Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu'nda personel ve donanım konusunda hiçbir eksikliğin olmayacağı konusunda onlara garanti vermiş. Köyden taşımalı gelen öğrencilere okulda yemek verileceğinin sözünü de vermiş. Özen'in gelen velilere, 'Bunu sadece okul müdürü biliyordu. Sizin nasıl haberiniz oldu?' demiş. 'Sizi bu konuda okul müdürü kışkırtıyor' diyerek, kapatılmak istenen eğitim kurumunun müdürü Şükrü Sağıroğlu'nu suçlamış. Sayın Özen böyle önemli bir konuda neden bir tek okul müdürünün haberi var? Okulda eğitim gören öğrencilerin, velilerin ve çalışan öğretmenlerin neden haberi yok? Okulun kapatılması konusunda onların söz hakları yok mu? Neden bu kapatılma kararı velilerden saklanmaya çalışılıyor?

---------------------------------

VALİLİK PROTOKOL

MÜDÜRÜ OLUYOR

Rotasyon kapsamında değişik illerden 14 Milli Eğitim Şube Müdürü Eskişehir'e atandı. Kadrolar dolduğu için, Milli Eğitim'de vekaleten şube müdürlüğü yapanlar bayram sonuna kadar eski görev yerlerine dönecek. 4 yıldır Milli Eğitim Şube MüdürlüğünÜ vekaletle yapan Rifat Günday'ın okuluna dönmeyeceği ve Valilik Protokol Müdürü olacağı öğrenildi. Günday'ın yeni görevine önümüzdeki günler içerisinde başlayacağı belirtiliyor.

Foto şaka

Hastane Başhekimi Akın Turgut: Rektörüm, malzeme aldığımız firma hiçbir fedakarlıktan kaçmayarak, bize beş yıldızlı hasta odaları yaptı.

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Akıncım, rabbena hep bana olmaz ki! O firmaya söyle, bizim rektörlüğün tuvaletlerini de yaptırsın.

Tıp Fakültesi Dekanı Bekir Yaşar: Rektör de böyle derse artık korkarım; imam, cemaat misali biz daha çok Sonhaber Gazetesi'nde çıkarız.