HABER: MELTEM KARAKAŞ

İki gün önce Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu'ndaki A blok binasının yıkım kararından kaynaklı, öğrenci velileri okul bahçesinde nöbet tutmuşlardı. 23 Nisan İlkokulu'ndaki öğrenciler ile birlikte iki okulun bir binada eğitim görmesine tepki gösteren veliler, sınıf mevcutlarının artacağından ve öğrencilerin sağlıklı eğitimden mahrum kalacağına dikkat çekerek, çocuklarını derse sokmamışlardı.

TEPKİLER SONUÇ VERDİ
Tepkiler üzerine dün Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde komisyon toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu içerisindeki iki anaokulu sınıfının boşaltılarak Havacılar Ortaokulu'ndaki boş sınıfa yerleştirilmesine, anaokulu sınıfının da ikiye bölünerek ilkokul sınıfına çevrilmesine karar verildi. Ayrıca 322 olan Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu öğrencilerinin 12 şubeyle eğitime devam etmesi ve 1. sınıflar 4 şube 25'er öğrenci, 2. sınıflar 3 şubede 30'ar öğrenci, 3. sınıflar 3 şubede 24'er öğrenci, 4. sınıflar 2 şubede 30'ar öğrenci olarak devam edeceği belirtildi.

VELİLER MEMNUN
Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu'nda öğrenim gören ve sayıları 223 olan 23 Nisan İlkokulu öğrencileri de 12 şubeyle eğitimine devam edecek. Buna göre 1. sınıflar 2 şubede 28'er öğrenci, 2. sınıflar 2 şubede 23'er öğrenci, 3. sınıflar 2 şubede 33'er öğrenci, 4. sınıflar 2 şubede 25'er öğrenci olarak devam edecek. Yaşanan sorunun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tatlıya bağlanması velileri sevindirdi.
Editör: TE Bilisim