HABER: MELTEM KARAKAŞ

Gültepe Mahallesi'ndeki Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu velileri çocukların kalabalık sınıflarda eğitim görecek olmasına tepki göstererek okulu bastı.
Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu velileri okul bahçesi içindeki binanın yıkılacağını söyleyerek, öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi. Veliler, çocuklarının tek bir binada kalabalık sınıflarda eğitim görmesine izin vermeyeceklerini ve okul önünde nöbet tutacaklarını belirtti.
23 Nisan İlkokulu'nun üç sene önce yıkılmasıyla, burada okuyan öğrenciler Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu'nda eğitim görmeye başladılar. İki okulun öğrencilerinin sabahçı – öğlenci düzenlemesiyle Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu'nda okurken, okul bahçesi içerisinde bulunan iki binadan biri için yıkım kararı çıkmasıyla iki okul öğrencisinin bir binada eğitim öğretim görecek olmasına öğrenci velilerinden tepki geldi.

ZAMANINDA BİLGİLENDİRİLMEDİ
Dün sabah ders girişi saatinde okul bahçesinde toplanan veliler yanlarındaki çocukları ile Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu Müdürü Mehmet Özdoğru ve Okul Aile Birliği Başkanı İsa Yalçın ile okul binasının yıkılmasına tepki gösterdi. Okul Müdürünü ve Okul Aile Birliği Başkanını okulun yıkım kararı hakkında velileri bilgilendirmemekle suçlayan aileler, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Okulun 200 kişiyken 400 kişiye çıktığını ve öğrencilerin tek bir binada sağlıklı eğitim alamayacağına dikkat çeken veliler, sorun çözülene kadar çocuklarını derse sokmayacaklarını ve okul önünde nöbet tutacaklarını ifade etti.



İNŞAAT ALANINA DÜŞEBİLİR
Okulun yıkım kararını yine okulun ilk günü öğrendiklerini anlatan veliler, hem Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu Müdürüne hem de Okul Aile Birliği Başkanına tepki gösterdiler. Veliler, eğitim öğretim devam ederken okul bahçesindeki binanın yıkılmasının çocuklar için tehlike arz ettiğini söyleyerek, 'Çocuklar teneffüse çıktıklarında inşaat alanına düşebilir. Ya da inşaattan çocukların üzerine bir şey düşebilir. Kim verecek o zaman bunun hesabını?' dediler.

KOVMAKTAN BETER ETTİ
Okul Aile Birliği Başkanı İsa Yalçın velilerden gelen tepkilerin haksız olduğunu, kendisinin elinden geldiğini yaptığını anlatarak, 'Ben Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile görüştüm. Ama kendisi beni kovmaktan beter etti. Hasan Beyin tavrı çok saygısızcaydı. Çok kötü davrandı' dedi.



NÖBET TUTACAKLAR
Tartışmaların sonunda Okul Müdürü Mehmet Özdoğru ise ilçe milli eğitim müdürlüğüyle tekrar görüşeceğini hatta müdürlükte bir komisyon kurulduğunu ve konuyla ilgileneceğini velilere söyledi. Veliler ise kesin sonuç alınana kadar çocuklarını derse sokmayacaklarını ve okul önünde nöbet tutacaklarını ifade ettiler.

YÜKSEL ZİYARET ETTİ
Okul bahçesinde nöbet tutan velileri ziyaret eden CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, duruma tepki göstererek, 'Eskişehir'de 2 okulun öğrencileri 8 sınıfta eğitim görecek! Yanlış duymadığınız yüzlerce öğrenci 8 sınıfta' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim