Gerek dikkatsizlik, tedbirsizlik gerekse buğday ve arpa hasadından sonra toprak işlemede kolaylık sağlamak amacı ile geçmişten gelen hasat sonrası anız yakma alışkanlığı çevre ile doğaya büyük zarar veriyor. Uzmanlar verimliliğin korunması ve doğal dengenin bozulmaması için anız yakılmaması gerektiğini söylüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ör, 'Anız yakmanın savunulacak bir tarafı yok. Herkes tarafından kabul edilen zararlı bir şey. Anız yakmak kendi toprağımıza zarar verir, verimi azaltır, oradaki dengeyi bozar. Yanan toprak erozyona çok açık oluyor. Yanan toprağın yüzeyi aşınır ve toz gibi olur. Sonra en ufak rüzgar da toprak kalmıyor. Anız yakmak kendi bindiğin dalı kesmektir. Verimin arttırılması için anız yakılmaması şart' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim