RÖPORTAJ: MELTEM KARAKAŞ

Vişnelik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların aile hekimine muayene olabilmek için farklı mahallelere gidiyor olmasından dert yanan Muhtar Altan, 'Mahallemizde öğretmenler caddesi üzerinde olan daha önce depremden zarar gören eski milli eğitim lojmanı yerinin sağlık ocağı olmasını istiyoruz' dedi.

Mahallemizde eksik olan şu vardı; sağlık birimiz yoktu. Sağlık ocakları kapandığı için sağlık birimleri adı altında sağlık birimleri açılıyordu. Mahallemizde Öğretmenler Caddesi üzerinde olan daha önce depremden zarar gören milli eğitim lojmanları vardı. Burası depremden dolayı yıkıldığı için iki üç sene uğraştık ve buranın Sağlık Bakanlığı'na geçişini sağladık. Müracaatlarımızı yaptık. Buranın yedi katlı sağlık birimi olması için mücadele verdik. Bu mücadele devam etti. Sağlık Müdürlüğü'nden bize telefon edilerekten 'Muhtarım buraya karar çıktı, parası hazır' denildi. Ama maalesef Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat çıkmadı. Eğer yapılsaydı altında laboratuvar, kan tahlilleri, aile hekimleri olacaktı. Şuan aile hekimlerimiz darmaduman.



BAŞKA MAHALLELEREGİDİYORLAR
Tramvay durağı ve cadde olduğu için ambulanslar girip çıkarken sorun olur, araçlar park edilemez dendi. Vişnelik mahallesi halkı İstiklal mahallesine, Kırmızıtoprak mahallesine aile hekimlerine gidiyor. Sağlık çok önemli. Yaşlısı var, çocuğu var, engellisi var. Bu insanlar neden aile hekimine dışarı gitsin. Kendi mahallemizde yeri vardı buraya yapılabilirdi.

MAHALLEDEKİ İKİ DOKTOR YETERSİZ
Burada bir iki tane doktor var ama yeterli değil. Mahallenin yedi sekiz tane aile hekimi var. Onlar da hep başka mahallelerde. Ulaşım sorun oluyor, acil gitmen gerekiyor, telefonla ilaç yazdıramıyorsun.



YAĞMUR SUYU GİDERLERİ DEĞİŞTİ
2004 yılında muhtar oldum. Geldikten sonra mahallemizde bankalar yoktu banka getirdik. PTT şubesi, bankaların ATM'leri geldi. Yine mahallemizde yağmur suyu giderleri yeterli değildi. Onlar yapıldı ve mahallemizde yağmur suyu giderlerinin hepsi değişti. Şuan yağmur suları birikmiyor.

KALDIRIMLAR YENİLENDİ
Aynı şekilde evlerimize çeşmelerden gelen su hatları pik demirdendi. Sağlıklı değildi. Bunlar sağlıklı borularla değiştirildi. Tabi bunlar gözükmeyen şeyler. Parklarımızda iyileştirmeler yapıldı, çocuk oyun alanları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı'nda bulunan kaldırımlar yenilendi ve yapıldı.



VATANDAŞ GEZİ İSTİYOR
Mahalle sakinleri gezi istiyorlar. Başka mahallelerdeki kadınlar Çanakkale'ye, Ankara'ya gidiyor diye bizim mahallemizdeki vatandaşlar da belediye tarafından geziler düzenlenmesini istiyorlar.

AYDA BİR TOPLANTI YAPILMALI
Bir de Odunpazarı bölgesine dahil mahalle muhtarları eskiden ayda bir toplantı yapardı belediyede. Son zamanlarda bu olmuyor. Ben en azından ayda bir Odunpazarı Belediyesi'nin bizleri toplamasını ve mahallelerimizin sıkıntılarını dinlemesini istiyor.

ASFALTLARI HEP KIRIYORLAR
Asfaltlarda ve kaldırımlarda yama ve kırıklar var. Belediye yapsa bile ardından farklı kurumlar kazıp, kırıyor.

DAHA FAZLA YAKINLIK BEKLİYORUM
Ben belediyeyi aradığımda arkadaşlar gelip işleri yapıyorlar sorunları çözüyorlar. Ama biz daha fazla yakınlık bekliyorduk.

MAHALLENİN KÜNYESİ
Mahallenin Adı: Vişnelik
Nüfusu: 30 bin
Seçmen Sayısı: 18 bin
Sokak Sayısı: 73
Muhtar: Ömer Altan
Editör: TE Bilisim