Han İlçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu'nun talebi üzerine Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Gökçeyayla ve Akhisar mahalleleri açıklarına hayvanların sıklıkla kullandığı yol kenarlarının iç kısımlarına balya ve buğday kırmaları bırakıldı.

Yemleme çalışmasına ayrıca, İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Eskişehir Merkez Avcılar Kulübü, Yunus Emre Avcılar Kulübü ve Çifteler Avcılar Kulübü ekipleri destek vererek katıldı.

Yapılan yemleme faaliyetiyle ilgili bilgi veren Mili Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Özge Yaman, zorlu kış günlerinde yemleme faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

'AVCILIK, SADECE ÖLDÜRMEK DEĞİL'

Eskişehir Merkez Avcılar Kulübü Başkanı Rıdvan Batur ise, İlçe Jandarma Komutanlığı, Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün desteği ile hayvanları korumak için zor doğa şartlarında, hayvanları yemleme çalışmasına çıktık. Avcılık, sadece öldürmek değil, avcılık aynı zamanda zor doğa koşullarında hayvanları korumak ve onların sürdürülebilir yaban hayatına katkıda bulunmak için burada görev başındayız' diye konuştu.

Öte yandan yaban hayatı koruma amaçlı yemleme faaliyetinde yaklaşık 100 kilogram saman balyası ile 250 kilogram buğday kırması bırakıldı.(İHA)

Editör: TE Bilisim