Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın seçim iletişim merkezleri açılmaya devam ediyor. Batıkent Mahallesinde yağmur altında gerçekleşen seçim iletişim ofisi açılışı Eskişehirlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve çok sayıda vatandaş katıldı.
NE MUTLU BİZE
Yağmur altında oynanan çiftetelli ile başlayan açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Bu yağmurlu günde, güzel ve bereketli havada bizleri yalnız bırakmadınız sağ olun, var olun. Bu yağmur neyin işareti biliyor musunuz? 31 Mart'ta da yağmur gibi oy yağacak. Merkezde 3 belediye, en az 7 belediye de kırsalda olmak üzere yağmur gibi oy yağacak. Son 20 yılda çok güzel şeyler yaşadık hep birlikte. 1999'da Batıkent'te gelindiğinde, arabayla bile buraya girilemiyordu. Burada değil market, kamyon kasasında bakkallar vardı. Sonrasında yaptığımız çalışmalar ile birlikte Batıkent de aldı başını gitti. Sadece Eskişehirlilerin değil, şehir dışından da birçok insanın özendiği bir mahalle haline geldi. Sizler, bizlere güvenip oy vermeseydiniz burada olamazdık, bu işleri yapamazdık. Batıkent'e geldiğimizde iftihar ediyoruz, mutluluk duyuyoruz. Çünkü çok düzenli ve güzel bir mahalle oldu, daha da güzel noktalara gelecek. Bakın şu yağmurda hepiniz buradasınız, ne mutlu bize' diye konuştu.
BAŞIMIZ EĞİLMEDİ
'Yağmur, kar demeden bizleri destekliyorsunuz' diyerek sözlerine devam eden Başkan Ataç, 'Sizin de başınızı eğilmedi, bizim de başımız eğilmedi. Bundan sonra da eğilmeyecek. Eskişehir 20 senede bu güzel noktaya geldi. İnanın 20 sene bir şehrin bu noktaya gelebilmesi için uzun bir süre değil. Civarımızdaki şehirlere bakın; Afyonkarahisar'a, Kütahya'ya ya da başka illere bakın. Akşam güneş battıktan sonra sokakta insan kalmıyor. Bizde ise ikinci bir hayat başlıyor ve insanlarımız gezmeye, yemek yemeye, alışverişe çıkıyor ve mutlu bir hayat devam ediyor. Bu Türkiye'de bitti. Büyük illerde de küçük illerde de bitti. Çok şükür ki Eskişehir bu güzel halde, nasıl bu halde? Sizlerin desteği ve vermiş olduğunuz güçle. Burada 3 belediye başkanı olarak çok güzel işler yaptık ve bu güzel işleri yapmaya devam edeceğiz. Zaferimizi 31 Mart akşamı kutlayacağız. Korumalar eşliğinde balkon konuşması yapmayacağız. Sizin yanınızda ve sıcaklığınızı hissederek hep birlikte olacağız. Yolumuz açık olsun, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu olsun' ifadelerini kullandı.
BÜYÜK FARK VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise konuşmasında, 'Onlar ile bizim aramızda büyük farklar var. Yaptıkları hastane, günde 10 milyon liralık elektrik tüketiyor, kar garantili özel sektör hastanesi. Aramızdaki farkı şöyle ifade edeyim; biz ise sizlerin çöplerinden elektrik enerjisi üreterek bir günde 90 bin hanenin ihtiyacı kadar enerji üretiyoruz' dedi.
BAYRAM EDECEKSİNİZ
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise 'Yağmur, soğuk demeden burada olduğunuz için sizlere minnettarız. Bu sevginin, şehre değer katan başkanları için olduğunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu yağmurda, burayı dolduran sizler, 31 Mart gecesini Eskişehir'de bayram yaptıracaksınız. Arife tarif gerekmez, başkanlarımızı siz çok iyi tanıyorsunuz. Tek isteğimiz, Eskişehir gibi bir Türkiye yaratmak. Bu konuda en büyük güvencemiz de sizler ve özveri ile çalışan başkanlarımızdır' şeklinde konuştu.
BAŞKANLARIMIZIN SAYESİNDE
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise 'Bu şehirde sizlere sunulan imkanları, huzuru, mutluluğu hep birlikte paylaşıyoruz. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Siz bu şehrin ne halden ne noktaya geldiğini biliyorsunuz. Batıkent, yolları çamurlu, doğru düzgün sokakları olmayan bir bölgeydi. Şimdi ise siz Batıkentlilerin, en iyi koşullarda yaşadığı bir bölge oldu, başkanlarımızın sayesinde. Biz Eskişehirliler, başkanlarımızın şehre dönüştürdüğü bu yerde, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşıyoruz. İnanıyorum ki siz Eskişehirli hemşehrilerim, kimsenin bu huzuru, mutluluğu bozmasına izin vermeyeceksiniz' sözlerini kullandı.
YOLUN SONU GÖRÜNDÜ
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise, '31 Mart yerel seçimleri, iktidara ikazda bulunmak adına çok önemli. Onlar için yolun sonu görüldü, telaşları bundan. Bugüne kadar anketlere güvenen Cumhurbaşkanı, güvenmiyorum diyor. Artık yolun sonu göründü, Türkiye'deki Atatürkçü, cumhuriyetçi ve milliyetçi insanlar, bu işi başaracaklar' dedi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca da 'Biz birbirimize destek adına koşabildiğimiz kadar koşuyoruz. Ahmet Abi içinde elimizden geleni yapıyoruz. Biz milletimiz için Türkiye'yi müreffeh bir ülke, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bir memleket haline getirmek için uğraş veriyoruz. İşte bu sebeple; yaşasın Türk milleti, yaşasın vatan. Ne mutlu Türk'üm diyene' şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından vatandaşlar da 'Batıkent'i Batıkent yaptığınız için size çok teşekkür ediyoruz' diyerek Başkan Ataç'a teşekkür çiçeği takdim etti. Törende daha sonra açılış kurdelesinin kesilmesi ile seçim iletişim merkezi açıldı.
Editör: TE Bilisim