Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yangın Güvenlik Uzmanı Serap Mergen, '25 Eylül-1 Ekim Yangından Korunma Haftası' dolayısıyla bilgilendirici bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, ateşin kullanılması geçmişinin insanlık tarihinin başlangıcına kadar uzandığını hatırlatan Mergen, ateş ve yangınla insan ilişkisi çok uzun olmasına rağmen yangınla mücadele ve itfaiyecilik tarihinin ülkemiz ve dünya için fazla olmadığını söyledi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yangın Güvenlik Uzmanı Serap Mergen, yangınlarla mücadelenin sadece itfaiyecilerin görevi olmaması gerektiğine vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi:
'Bilinçli gelecek nesiller, bazı durumlarda teknolojinin bile aciz kaldığı bu afete karşı başarılı olmamızı sağlayacaktır. Yangın dakikalar içinde yayılıp yaşamımızı sonlandırabilmekte, bizleri maddi ve manevi zarara uğratmaktadır. Bu sebeple yangın konusunda bilinçlenip tedbirimizi alabilmemiz ve bir yangınla karşılaştığımızda doğru hareket tarzlarını öğrenebilmemiz için eğitim almamız şarttır.' İHA

Editör: TE Bilisim